05 / 05 / 2024

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde değerli konut vergisini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Değerli konut vergisi beyanında son günler' başlıklı yazısı...



YÜRÜRLÜKTEN KALDIRMAK EN DOĞRU ÇÖZÜM OLUR

Nedim Türkmen, yazısına şöyle devam etti:

"Köşemde, Değerli Konut Vergisi ile ilgili birçok yazımı okudunuz. En son 23 Ocak 2021 tarihinde “Değerli Konut Değil Eşitsizlik Vergisi” başlıklı yazımı okumuştunuz. Bu yazımın sonunu “Vergi almak bir sanattır, aşırı sürat felaket getirir. Bu kadar gürültü çıkartan Kanun'dan yıl sonunda 50 milyon TL bile tahsil edemeyince, “Biz nerede yanlış yaptık” diyeceksiniz, ama iş işten geçmiş olacak'' şeklinde bağlamıştım.

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Değerli Konut Vergisi'nde 2021 yılı bütçe tahsilat hedefi 350 milyon TL idi ve sadece 23 milyon TL tahsilat yapıldı. 2022 yılı bütçesinde hedef bu kez daha gerçekçi 30 milyon Türk Lirası. Aynı servet unsurundan Emlak Vergisi ve Değerli Konut Vergisi alma uğraşına sadece 23 milyon TL ( 1.700.000 Amerikan Doları) tahsilat için mi başladık? Gerçek anlamda servet vergisi alalım diyorsanız, çok pratik yöntemler var. Değerli Konut Vergisi “biz yaptık oldu” anlayışının tipik bir örneği olarak hep hatırlanacak. Bütçenin vergi gelirleri kalemleri içinde bir vergi türünden bir yılda 23 milyon TL tahsilat yapmak, uygulamanın yanlışlığının belgesidir. Bu vergi hemen kaldırılmalıdır."

Ev fiyatları düşecek mi? İnşaat maliyetleri rekor kırdı!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Ödemeler 1 Mart'ta başlıyor!

Ev alacaklara güzel haber: Kritik tapu kararı geldi!

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Emekli olma planları yapanlara müjde! Maaşınızı yükseltebilirsiniz!

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcılar son haberi bekliyor!

TC kimlik numarasının sonunda bu rakamlar olanlar dikkat: Hesabınıza anında para yatacak!


Geri Dön