14 / 05 / 2024

Ocak ayı endeksi açıklandı! Ekonomiye güven azaldı

Ocak ayı endeksi açıklandı! Ekonomiye güven azaldı

Ekonomik güven endeksi Ocak ayı itibari ile 99,3 olurken, Şubat ayın itibari ile yüzde 0,3 oranında düşüşle 99,1 değerine geriledi. 



perakende nedir?

Perakende , büyük mağazalardan kahve makinelerine, şehir meydanından dijital vitrine, en umut verici dönüşümlerden olası kıyamete kadar geniş bir sektör. Bu yazıda perakende sektörünü ve benzersiz özelliklerini keşfedeceğiz.

Perakende sektörünün genellikle bir ülke ekonomisi için en önemli sektörlerden biri olduğu söylenir çünkü bu, bir ekonominin refah düzeyinin bir tür turnusol testidir. Sağlıklı bir ekonomide yüksek üretim vardır ve sonuç olarak zenginlik, çoğu perakendede yoğunlaşan tüketime yansır . Bu nedenle, kriz zamanlarında ilk daralan sektörlerden biri perakendedir ve bu sektör hemen zarar görür : tüketim azalır ve sonuç olarak işlerini gıda veya tüketim malları satışına dayandıran operatörlerin gelirleri düşer ve bunun  sonucunda istihdam üzerindeki etkileri.

Ocak ayı endeksi açıklandı! Ekonomiye güven azaldı

Perakendenin gelişmiş ekonomilerde kilit bir rol oynadığı göz önüne alındığında, bir şeyi hafife almamak gerekir: perakende derken neyi kastediyoruz? Daha yakından bakıldığında, bu segment, dijital dönüşüm nedeniyle son yıllarda meydana gelen muazzam değişikliklerin ışığında da düşündüğünüzden çok daha karmaşıktır.

Yatırım yapmadan önce bu habere mutlaka bakın! İşte doların zirve yapacağı tarih

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Türk Telekom'un bu kampanyasına inanamayacaksınız! Bu habere hemen bakın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön