12 / 05 / 2024

Ödemiş'teki devlet hastanesi inşaatında çalışan işçi maaşını alamadığı gerekçesiyle kuleye çıktı!

Ödemiş'teki devlet hastanesi inşaatında çalışan işçi maaşını alamadığı gerekçesiyle kuleye çıktı!

33 işçi, taşeron firmadan paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı. Eylemin ikinci daha işçilerden Cevdet Yaşayan, Sami Erol ve Ünal Gündüz 75 metrelik kuleye çıkıp maaşlarını almadan inmeyeceklerini açıkladı.




Ödemiş'te yapımı süren devlet hastanesi inşaatında çalışan 33 işçiden 3 temsilci, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kuleye çıktı


Ödemiş Zafer mahallesinde yapımı sürdürülen 250 yataklı devlet hastanesi inşaatında çalışan 33 işçi, taşeron firmadan paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı. Eylemin ikinci daha işçilerden Cevdet Yaşayan, Sami Erol ve Ünal Gündüz 75 metrelik kuleye çıkıp maaşlarını almadan inmeyeceklerini açıkladı. İşçiler 2013 Şubat ayından beri ödenmeyen yaklaşık 200-250 bin lira alacaklarının ödenmemesi durumunda kulenin üzerinden atlayacaklarını da ifade etti. 


Önlemler alındı

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ve ambulanslar da olay yerine gelerek önlem aldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu eylemci işçilere seslenerek, "İsteklerinizde haklısınız. Bu yöntemle bir sonuca ulaşamazsınız. Hakkınızı yasal yollardan arayın" diye çağrı yaptı. 

Ustabaşı Erkan Erol, "Şubat'ın 15'in den beri bu hastane inşaatını biz yaptık. Ramazan ve Kurban bayramlarını bile parasız geçirdik. Taşeron temsilcilerini çağırdık, gelmediler. Çaresiz kaldık ve sesimizi duyurmak için arkadaşlarımızla böyle bir eylem düzenledik. Amacımız kimseye zarar vermeden paramızı alıp ailemizin geçimini sağlamak" dedi. 

"Zorda kaldık"

İşçiler, 4-5 aydır evlerinin kirasını bile ödeyemediklerini, psikolojik sorunlar yaşamaya başladıklarını öne sürdü. İşçiler adına konuşan Erkan Erol, "Burada rol yapmıyoruz. Biz burada sabahlara kadar çalıştık, alınterimizi döktük. Aç susuz kaldık ama çalışıp inşaatı bu hale getirdik. Biz emeğimizi istiyoruz. Bizim hukuk sürecini bekleyecek zamanımız yok. Bıçak kemiğe dayandı" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön