29 / 04 / 2024

Odun ve kömüre fahiş zam

Odun ve kömüre fahiş zam

Doğal gaz ve elektriğin ardından odun, kömür ve tüp gaz fiyatları da zamlandı. Geçtiğimiz yıllarda bazı vatandaşlar kombileri kapatıp sobaya dönmüştü ancak odun ve kömür de bu yıl 3 misli zamlandı. İşte güncel odun ve kömür fiyatları...



Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 25, elektriğe ise yüzde 20 zam gelmesinin ardından vatandaşlar, alternatif ısınma yolları aramaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda doğal gazlı binalarda oturmalarına rağmen soba yakan konutların sayılarında artış gözlenmişti. Doğal gaz ve elektriğe paralel olarak artan odun ve kömür fiyatları bu kış soba yakmayı da zor hale getirdi.  

Sözcü Gazetesi'nde yer alan haberde odun ve kömür fiyatlarının geçen yıla göre üç, tüp gaz fiyatlarının ise iki kat artığı belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı açıklamada  doğal gaza dokuz ayda 2.5 kattan daha fazla zam geldiğini söyledi. Odun ve kömür fiyatlarının ise 3 misli arttığını ifade eden Akın, "Soba yakmak da artık lüks olacak” diye konuştu. Geçen yıl Eylül ayında odunun ton fiyatının bin 200 ile bin 400 lira arasındayken bu yıl ton başına 3 bin 400 ile 3 bin 600 lira arasında olduğunu söyledi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön