05 / 05 / 2024

odun

odun

Enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Almanya'da insanlar ısınma ihtiyacı için yakacak oduna hücum edince fiyatlar bir anda fırladı. Odunun ton fiyatı geçen yıla göre yaklaşık 3 kat arttı.

Yüzde 181 arttı, altından daha fazla değer kazandı!

Ukrayna savaşının başlamasıyla Rusya’nın doğal gazı kesmesinin ardından odun fiyatları tam yüzde 181 zamlandı!

Odun ve kömüre fahiş zam

Doğal gaz ve elektriğin ardından odun, kömür ve tüp gaz fiyatları da zamlandı. Geçtiğimiz yıllarda bazı vatandaşlar kombileri kapatıp sobaya dönmüştü ancak odun ve kömür de bu yıl 3 misli zamlandı. İşte güncel odun ve kömür fiyatları...

İhtiyaç sahiplerine müjde! Belediye yardım başvuru ekranı burada! Odun/kömür, erzak, gıda, giyim yardımı...

Dar gelirli ailelere yönelik belediye yardım başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı merak konusu oldu. Odun/kömür, erzak, gıda, giyim gibi pek çok konuda sağlanan yardımlara başvurular internetten gerçekleştirilebiliyor.

1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Milyonlarca çalışan doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, 1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Milyonlarca çalışana 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) desteği verilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu fırsattan faydalanacak. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Hangi yolla ısınıyor olursanız olun ısınan mekanda sıcaklığı içerde tutmazsanız yaptığınız harcamanın bir kısmı havaya uçup gider. Alacağınız basit yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte detaylar...

Yüzde 181 arttı, altından daha fazla değer kazandı!

Ukrayna savaşının başlamasıyla Rusya’nın doğal gazı kesmesinin ardından odun fiyatları tam yüzde 181 zamlandı!

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa'da enerji fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle halkın talaşa ve katalitik sobalara yönelmesiyle odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselişe geçti. Fransa vatandaşları kışın enerji kıtlığı yaşanacak korkusuyla stok yapmaya başladı.

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!

Fransa'da enerji fiyatları yükselirken, halkın talaşa yönelmesiyle, odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselmeye başladı.

İşte 100 metrekare evde ödenecek doğal gaz faturası

Okulların açılması ve kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşın gündemi, ısınma, doğal gaz, odun kömür fiyatlarına odaklandı.

Odun ve kömüre fahiş zam

Doğal gaz ve elektriğin ardından odun, kömür ve tüp gaz fiyatları da zamlandı. Geçtiğimiz yıllarda bazı vatandaşlar kombileri kapatıp sobaya dönmüştü ancak odun ve kömür de bu yıl 3 misli zamlandı. İşte güncel odun ve kömür fiyatları...

Evini ısıtmak isteyen vatandaş servet ödeyecek! İşte rakamlar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, doğal gaz, odun, kömür ve tüp gaz fiyatlarının bu yıl el yakacağını ve vatandaşın büyük sorun yaşayacağını söyledi.

Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

Doğalgaza yapılan zamların ardından kışın ısınmak için kömür ve oduna yönelen vatandaş fiyatlar karşısında şok oldu. Kömür ve odun fiyatları da 2022 yılında üç kata yakın arttı.

Başvuru yapan herkese 1000 TL ödeme!

Hükümet duyurdu, tüm vatandaşlara 4 ayrı destek verilecek. 1000 TL pandemi desteklerinden yiyecek, odun, kömür ve elektrik takviyelerine varana kadar bir hayli alternatif sağlanıyor. İşte tüm merak edilenler...

odun Haberi

odun

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın Almanya'da enerji krizine neden olması, kış kapıyı çaldığında alternatif ısınma kaynağı olan odun fiyatlarında patlamaya yol açtı. Daha geçen yıl tonu 184 euro olan yakacak odun fiyatı, yapı marketlerde 518 euroya ulaştı. 21 Aralık 2021 günü yarım altının 181 euroya tekabül eden fiyatı ise bugün 178 euro ve üç Euro değer kaybetti. Odunda 1 yılda değer kazancı yüzde 181 oldu.

DOLANDIRICILIK ARTTI

Hal böyle olunca, odun üzerinden de dolandırıcılık türedi. Sahtekârlar, çakma internet sayfaları hazırlayıp, odunu çok ucuz fiyata göstererek vatandaşları dolandırmaya başladı. Ülkenin güneyinde bulunan Allgaeu bölgesine bakan Schwaben Süd/West Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları söz konusu dolandırıcılığa karşı uyardı. Dolandırıcıların sayfalarda, 'Uygun fiyata satın alın' veya 'Ormandan yeni kesilmiş en iyi yakacak odun' diye...