18 / 05 / 2024

Odunpazarı'nda metruk bina yıkıldı!

Odunpazarı'nda metruk bina yıkıldı!

Eskişehir’de bulunan ve uzun yıllar tamiratı beklenen metruk bina Odunpazarı Belediyesi ekipleri tarafından yıkılırken, molozlar arasındaki tahta parçaları yakacak ihtiyacı olan bazı vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı...




Arifiye mahallesi Yediler sokakta bulunan asırlık iki katlı binanın, yıllardır bakımsızlıktan dolayı madde bağımlılarının meskeni haline gelmesi yüzünden mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelmişti. Kullanılmayan ve tarihi eser olması yüzünden Odunpazarı Belediyesi'nin yıkamadığı binayla ilgili mahkeme kararının olumlu çıkması sonucu ekipler harekete geçtiler. Yıllarca madde bağımlı kişilerin de uğrak mekanı haline gelen binanın nihayet yıkımı Odunpazarı Belediyesi tarafından yapıldı. Aynı sokakta bulunan tarihi binaların bir çoğunun restorasyonunun yapılması ise dikkat çekiyor.


Binanın mevcut yerinin tamamen temizlenmesinin ardından, yerine yıkılan binaya benzeyen tarihi görüntüye sahip olacak bir binanın yapılacağı öğrenildi. Sokak sakinleri ise, korkulu rüyaları haline gelen binanın yıkılmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.


ODUN PARÇALARI YAKACAK MALZEMESİ


Bu arada, yıkılan binadan geriye kalan odun parçaları ise bazı vatandaşlara yakacak olarak kaldı.Bina yıkıntıları arasından yakacak malzemeleri toplayan bazı vatandaşlar, bunu kışın ısınmak için kullanacaklarını belirttiler.


Kırıkhan Olay


Geri Dön