03 / 05 / 2024

Öğrenciler için ev almak aileler için daha karlı!

Öğrenciler için ev almak aileler için daha karlı!

Şehir değiştiren üniversite öğrencileri için ev satın almak kiralamaktan daha avantajlı olabiliyor




Gayrimenkul fiyatını şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, satıcının değil alıcıların belirlediği gayrimenkul sitesi Tapu.com, okulların açılmasıyla hareketlenen kiralık konut piyasasını masaya yatırıd. Bir öğrencinin senelik lisans eğitimi boyunca kiraya 70.000 - 80.000 lira harcadığını ortaya koyan Tapu.com verileri, bu miktara yakın tutarlarda konut satın almanın mümkün olduğunu ortaya çıkarıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte kiralık konutlara olan talep de artışa geçti, özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak tercih ettiği üniversitelere yakın semtlerde kiralık fiyatlarında bir artış gözleniyor. Tümü ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, öğrencilerin kiralık ev arayışının ve kiraların arttığı bu dönemde emlak piyasasındaki fırsatları masaya yatırdı.


Türkiye’de 206 üniversite ve toplamda 7.560.371 öğrenci mevcut, bu öğrencilerden 4.241.841’i dört senelik üniversitelerde okuyor. Toplamda 686 devlet öğrenci yurdunun bulunduğu ülkemizde devlet yurtlarında kalan öğrenci sayısı da 556 bin 611. Öğrencilerin yalnızca yüzde 8,3’ü devlet yurtlarında kalıyor, dolayısıyla özel yurt ve kiralık ev tercih eden öğrencilerin sayısı devlet yurtlarında kalanlara oranla ciddi miktarda yüksek. Üniversitelerin yoğun olduğu ve öğrencilerin en çok tercih ettiği semtlerde ise ev kiraları bu sebeple artışa geçiyor.

Kiralamak yerine satın almak uzun vadede kazandırıyor

Üniversite lisans eğitiminin en az 4 yıl sürdüğüne vurgu yapan Tapu.com, bir öğrencinin 4 yıl süren lisans eğitimi sonunda ödediği kiranın 70-80 bin TL seviyesine ulaşabildiğini ve bu miktardaki ödemeyle bir konuta sahip olmanın mümkün olduğunu bildirdi.

Öğrenciler için ev almak aileler için daha karlı!

Kurulduğu günden bu yana yarattığı 100 milyon lirayı aşkın işlem hacmiyle binlerce aileyi şeffaf ve güvenilir bir şekilde tapu sahibi yapan Tapu.com kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin: “Okulların açılmasıyla öğrencilerin en çok tercih ettiği il ve semtlerdeki kiraların artış eğiliminde olduğunu görüyoruz, öğrencilerin tercih ettiği lokasyonlarda ev kiralarını en az 4 yıllık eğitim-öğrenim süresiyle çarptığımızda aslında bir öğrenci ailesinin kiraya ödediği ortalama miktarla ev satın almasının mümkün olduğunu ve bu satın almanın uzun vadede daha kazançlı olduğunu söylebiliriz” diye konuştu.

100 bin lira altında konut satın almanın mümkün olduğunu belirten Emre Erşahin, “100 bin TL altında 200 adet konut satışta, özellikle Ankara’da yoğunlaşan alternatifler var, üstelik satın alınan konutun 4 yıl sonraki satış değeri de TL bazında artmış olacak, bu durumda aileler hem alırken hem satarken kar edebilir” dedi.


Tapu.com, ayda 10 milyon kişiye ulaşıyor

Açık artırmaya katılımın ücretsiz olduğu Tapu.com’da, teklif verecek katılımcıların kredi kartlarından hizmet bedeli kadar bir ön provizyon çekiliyor, sadece açık artırmayı kazanandan bu hizmet bedelini tahsil eden sistem, diğer teklif sahiplerinden ise herhangi bir bedel tahsil etmiyor. Satış işlemi sonucunda gayrimenkulün tutarı Tapu.com’a değil doğrudan satıcıya ödeniyor.Her ay pazarlama teknolojileriyle ortalama 10 milyon kişiye ulaşan Tapu.com, satılan her 5 tapudan 1’inin satışa sunulmasını takip eden 15 gün içerisinde satışını gerçekleştiriyor ve 24 saat içinde bile topladığı tekliflerle rekor sayılacak hızlarda tapu devri aşamasına geçebiliyor. Tapu.com, Earlybird Venture Capital ve ülkemizin önde gelen melek yatırımcılardan aldığı toplamda 4,1 milyon dolar yatırımla büyümeye devam ediyor.


Geri Dön