18 / 05 / 2024

öğrenciler ev almalı mı

öğrenciler ev almalı mı

Şehir değiştiren üniversite öğrencileri için ev satın almak kiralamaktan daha avantajlı olabiliyor

Kadıköy'de kiralar 3 yılda yüzde 627 arttı, ortalama kira 21 bin TL'yi aştı! Oturulacak ev bulunamıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, resmi X sosyal medya hesabından kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve "Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, Kadıköylüler oturacak ev bulamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

15 milyon TL'si olan ev mi, Ereğli hissesi mi almalı?

"Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı daha mantıklı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. X sosyal medya hesabı Borsa dünyası, "15 milyon TL paran olsa ev mi alırsın yoksa Ereğli mi?" sorusunu yanıtladı. İşte o açıklama ve vatandaşların tepkileri..

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Üniversite öğrencilerine kiralardan sonra bir kötü haber daha! Ev eşyalarına yüzde 100’ün üzerinde zam geldi!

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala barınma problemini çözmek isteyen öğrenciler kiralık konut ve yurt arayışlarını hızlandırdı. Yurt fiyatlarındaki zamlar nedeniyle ortak ev kiralayan öğrencileri kiralardaki artışın yanı sıra bir de ev döşeme maliyetindeki artış da vurdu.

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

İnternet üzerinden verilen ''sahibinden kiralık'' ilanları ile uygun fiyata ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri tek tek tuzağa düşürülüyor. Görüşme öncesi kapora atmalarını isteyen dolandırıcılar ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle uzağa düşüyor...

Ev ve yurt kiralayacak öğrenciler aman dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala öğrenciler barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu durumu lehine çevirmek isteyen fırsatçılar öğrencilere kiraladıkları yerlerle şaşkına çevirdi. Uzman isimler öğrencileri uyardı. İşte detaylar...

Ev sahipleri artık konutları için öğrenci arıyor! Memurlar, askerler ve avukatlar talep listesinin sonlarında! 

Geçmişte konut verilmeyen öğrenciler, şimdilerde ev sahiplerinin gözdesi oldu. Memurlar, askerler ve avukatlar, ev sahiplerinin kiracı tercih sıralamasında geride kaldı. 

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Ev kiralayacak öğrenciler bunlara dikkat! Konut kiralarken bu 5 maddeyi gözden kaçırmayın!

Öğrencilerin kiralık ev arayışına girmesine az bir süre kaldı. Ev kiralayacak öğrenciler için tavsiyeler peş peşe geldi. İşte ev kiralayacak öğrenciler için 5 önemli tavsiye...

Prefabrik eve yıldırım düşer mi? Neden prefabrik ev almalıyım?

Prefabrik yapılar son dönemin gözde konutlarından biridir. Bundan dolayı da bu yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

İŞKUR duyurdu! Evde oturduğunuz yerden 6000 TL kazanın! Öğrenciler, ev hanımları…

Evde oturduğunuz yerden 6000 TL kazanabilirsiniz. Ev hanımları da öğrencilerde bu işi yapabilir. İşte detaylar!

İstanbul'da konut kiraları uçtu! Öğrenciler ne ev ne yurt bulabiliyor!

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. İşte son durum...

Kira fiyatları artacak mı? İstanbul’da öğrenciler yana yakıla ev arıyor..

YKS sınavının ardından üniversite öğrencileri bir bir tercih yapmaya başladı. Tercihlerini İstanbul’dan yana kullanan üniversite öğrenci adayları yana yana ev aramaya başladı.

öğrenciler ev almalı mı Haberi

öğrenciler ev almalı mı


Gayrimenkul fiyatını şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, satıcının değil alıcıların belirlediği gayrimenkul sitesi Tapu.com, okulların açılmasıyla hareketlenen kiralık konut piyasasını masaya yatırıd. Bir öğrencinin senelik lisans eğitimi boyunca kiraya 70.000 - 80.000 lira harcadığını ortaya koyan Tapu.com verileri, bu miktara yakın tutarlarda konut satın almanın mümkün olduğunu ortaya çıkarıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte kiralık konutlara olan talep de artışa geçti, özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak tercih ettiği üniversitelere yakın semtlerde kiralık fiyatlarında bir artış gözleniyor. Tümü ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, öğrencilerin kiralık ev arayışının ve kiraların arttığı bu dönemde emlak piyasasındaki fırsatları masaya yatırdı.


Türkiye’de 206 üniversite ve toplamda 7.560.371 öğrenci mevcut, bu öğrencilerden 4.241.841’i dört senelik üniversitelerde okuyor. Toplamda 686...