03 / 05 / 2024

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.



KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ

Özgür Kocaeli'nde yer alan habere göre; ülkemiz ve şehrimizin deprem kuşağından da olması sebebi ile 6,5 milyon dönüşüm bekleyen yapı stokumuz oluştu. 2012 yılında bu stoku azaltmak ve konutları doğal afetlere daha dayanıklı hale getirmek üzere Kentsel Dönüşüm Yasası çıktı. Ancak üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen 6,5 milyon dönüşüm bekleyen konutumuzun sadece 1,5 milyonunu yenileyebildik.

 Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

“ARTAN MALİYETLER SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ KESTİ”

Dünyadaki pandemi koşullarının ülke ekonomilerine etkisi ve son dönemde ülkemizde yaşanılan döviz artışları ile inşaat temel malzemelerine yüzde 300 oranında zam yapılması inşaat sektörünün adeta önünü kesti. Artan girdi maliyetleri yeni inşaatların yapılmasını engelliyor, fiyatlar yükseliyor konut sorunu ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemlerde konut fiyatlarında yüzde 100 ile yüzde 120 arasında bir artış beklemekteyiz. Vatandaşımızın ev sahibi olması gün geçtikçe daha zor hale gelmektedir.


Geri Dön