28 / 04 / 2024

Oktay Derelioğlu: Türkiye’de inşaatçılar futbolu yönetiyor!

Oktay Derelioğlu: Türkiye’de inşaatçılar futbolu yönetiyor!

Kariyer Hukuk Derneği tarafından düzenlenen spor hukuku konferansında Beşiktaş’ın eski yıldızı Oktay Derelioğlu, " Türkiye’de inşaatçılar futbolu yönetiyor." dedi.



Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören konferansta bir çok gazeteci, spor hukukçusu ve futbol adamı katıldı. Hürriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Ercanlar’ın da katıldığı konferansta soruları yanıtlayan Beşiktaş’ın eski yıldızı Oktay Derelioğlu, çocukluktan beri Beşiktaşlı olduğunu belirtti ve Beşiktaş’a teknik direktör olmak istediğini söyledi.


Derelioğlu, “Beşiktaş’ın alt yapısı için farklı fikirler içeren bir proje verdim ama kabul edilmedi. Türkiye’de inşaatçılar futbolu yönetiyor. Futbolun içinden gelenler olmadığı için bir çok sorun oluyor dedi. Derelioğlu Etoo bitmiş sözüne gönderme yapılan espriler üzerine de Etoo meğerse bitmemiş. Hala iyi oynuyor. Umarım bu performansını sürdürür dedi.


Konferansın bir diğer renkli konuğu da Volkan Demirel’in menajeri Erdinç Şehit’ti. Şehit, Volkan’ın evladı gibi olduğunu ve menajerliğini değil yaşam koçluğunu yaptığını söyleyerek, "Günde 5 kez beni arar. En son uyumadan önce arar. 'İyi geceler' deriz ve uyur. Ben onların yaşam koçluğunu yapıyorum. Bu nedenle kendime menajer demiyorum" ifadelerini kullandı.


Konferansın bir diğer konuğu olan spor hukukçusu Emin Özkurt da ilginç bir iddia ortaya attı. Platini ve Blatter’in çok kısa süre sonra FIFA’dan ömür boyu men alacağını belirten Özkurt, bu kararın CAS’a gideceğini ancak orada da onaylanacağını söyledi.


Fenerbahçe’nin UEFA’da tazminat hakkı olduğunu ve bunu eğer doğru başvuruda bulunursa alabileceğini belirten Özkurt, Olympiakos’un Fenerbahçe ile aynı durumda olmasına rağmen UEFA tarafından henüz yargılaması tamamlanmadığı için cezalandırılmadığını belirtti ve “UEFA Fenerbahçe’ye karşı büyük haksızlıklar yaptı. Beşiktaş’a da financal fair play’den ceza verdiler. Ertesi yıl PSG ve Manchester City aynı duruma düşünce onlara ceza vermediler. Çünkü UEFA’da neredeyse hiç bir Türk yok. Orada hiç etkili olamıyoruz dedi.


Radikal


Geri Dön