27 / 04 / 2024

Olası İstanbul depreminde yaklaşık 90 bin konut yıkımla karşı karşıya!

Olası İstanbul depreminde yaklaşık 90 bin konut yıkımla karşı karşıya!

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 2023 İstanbul Çevre Durum Raporu’nda İstanbul’un en önemli sorunlarına değinildi. 



OLASI İSTANBUL DEPREMİNDE YAKLAŞIK 90 BİN KONUT YIKIMLA KARI KARŞIYA

Evrensel gaztesinde yer alan detaylara göre, Raporda, önümüzdeki seneler içerisinde gerçekleşeceği beklenen İstanbul depremi için olası İstanbul depreminde yaklaşık 90 bin konutun yıkılacağı ve oluşacak atık miktarının 50 -100 milyon ton arasında olması beklendiği, bu atıkların bertarafı için ise 30-50 milyon metreküp boyutunda depolama sahasına ihtiyaç duyulacağı belirtildi

İstanbul’da meydana gelecek olası bir depremin, en az can kaybı ile afete dönüşmeden yönetilmesi bilimsel teknik planlamalar ile mümkün olduğu ifade edelen raporda, "Afet Yönetmeliklerinde belirtilenler ve dünyadaki diğer ülke deneyimleri de dikkat alınarak kamu yönetimleri tarafından deprem planlaması yapılmalıdır." diye kaydedildi.

Raporda ayrıca, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi meslek disiplini kapsamında, İstanbul depreminin yönetimine ilişkin çalışmalarda kamu yönetimleri ve kent halkının yanında yer alacakları bildirildi.

Olası İstanbul depreminde yaklaşık 90 bin konut yıkımla karşı karşıya!

Öte yandan Marmara Bölgesinde meydana gelen küçük depremler ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Küçük depremler, bizim İstanbul ve çevresinde Marmara’da depreme daha iyi hazırlanmamız gerektiği mesajını bize vermektedir. Gemlik Körfezinde 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" diye açıkladı.

3,5 şiddetinde meydana gelen bu depremin bir haberci olduğunu kaydededn Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara Denizi’nin canlı olduğunun gelecekte büyük depremler üretebileceğinin bir göstergesi" olduğunu kaydetti.

Şükrü Ersoy, söz konusu açıklamasında Türkiye'nin İstanbul depreminin yıkımına tahammülü olmadığına dikkat çekerek, kentsel dönüşüm projelerinin Marmara Denizi çevresinde hızlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kültür Bakanlığı duyurdu! KPSS şartsız 17 personel alınacak! Başvurular bugün başladı! Elinizi çabuk tutun!

Borsada yükseliş rüzgarı! Yüzde 3'ün üzerinde arttı

 


Geri Dön