01 / 05 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Futbol sahasına bina diken adam imajını hâlâ aşamadık!

Ömer Faruk Çelik: Futbol sahasına bina diken adam imajını hâlâ aşamadık!

Sinpaş'tan ayrılan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk filmlerindeki 'kötü müteahhit' imajından bir türlü kurtulamadıklarını söyledi. Çelik, işadamlarını itibarsızlaştırma sürecinin başladığına dikkat çekerek, amcası Avni Çelik'i destekledi...




1 Ocak’ta Sinpaş'tan ayrılan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk filmlerindeki 'kötü müteahhit' imajından bir türlü kurtulamadıklarını söyledi. Çelik, işadamlarını itibarsızlaştırma sürecinin başladığına dikkat çekerek, amcası Avni Çelik'i destekledi.  


1 Ocak 2014 tarihi itibariyla Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Ömer Faruk Çelik, yeni dönemde yoluna Sinpaş Grubu’ndan devraldığı 3 şirket ve kendi kurduğu Emlak Yatırım ve Geliştirme şirketi ile devam edecek. Sinpaş Grubu’ndan ayrılış süreci ve yeni stratejileri hakkında bilgi veren Çelik, “25 yıl çalıştıktan sonra grup şirketlerindeki hisselerimi de devrederek Sinpaş’tan ayrıldım. Bu hisseler karşılığında ise yine grup bünyesinde bulunan Decor’s, 3 Öğün Hazır Yemek ve Kentsel Hizmetler isimli üç şirketin yüzde 100 hisselerini aldım. Bu şirketlerle markalı konut projelerine hizmet vereceğiz, diğer yandan Emlak Yatırım ve Geliştirme şirketiyle de butik konut projeleri yapacağız. Tabii bu arada Sinpaş GYO ve Servet GYO’da da yönetim kurulu üyeliklerim devam edecek” dedi.   


TABi Ki SEKTÖRDE HERKES MELEK DEĞiL 

17 Aralık sonrası süreç hakkında da konuşan Ömer Faruk Çelik, söze “Eğer bir yolsuzluk varsa mutlaka çıksın ortaya. Ki mutlaka vardır. Bu kadar insanın çalıştığı bir sektörde herkesin melek olduğu düşünülemez. Ancak bunu hukukun doğru metodlarıyla çözmek gerek” diye başladı. Bu dönemde pek çok inşaatçı ile birlikte eski patronu aynı zamanda da amcası olan Avni Çelik’in de tape’lerinin yayınlandığını hatırlatarak, “Eğer savcı bir suç istinat ediyorsa, davasını açacak. Bu arkadaşlar da gidip kendilerini savunacaklar. İşadamlarını sabah 6’da evden alıp, günlerce sorgulamak doğru bir hukuk sistemi gibi gelmiyor bana. İtibarsızlaştırma süreci yaşanıyor” diye devam etti. 


'KANUN DEĞiŞSiN DEMEK' SUÇ MU? 

Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’in tape’lerde Kiptaş’ın üst düzey yöneticisi İsmet Yıldırım’la konuştuğunu hatırlatan Çelik, “Biz işadamıyız, bunları yapmak zorundayız. Eleştireceğiz, bürokratlarla konuşacağız. Meclis'e kanun değişsin talebiyle giden suçlu mu olacak" dedi.


YABANCILARA YATIRIM FONU

ÇELİK, bir gayrimenkul yatırım fonu kurma aşamasında olduklarını belirterek, “Bir internet sitesi de kuracağız. Kuracağımız fonla, yabancı yatırımcıyı ortak edip, ev ve ofisleri yurtdışında da satmak istiyoruz. Çelik, fonun ilk etapta 10 milyon liralık sermayeyle kurulacağını ifade etti.


YENİ DÖNÜŞÜM PLANI LAZIM

"Türk filmlerinde müteahhit, çocukların top oynadığı sahaya inşaat yapmak isteyen kötü adam tipidir. Biz bu algıyı hiç aşamadık" diyen Çelik, şöyle konuştu: "Odalar, üniversiteler, belediyeler kentsel dönüşüme ideolojik bakıyor. Bu anlamda yeni bir kentsel dönüşüm planlamasına ihtiyaç var."  



Akşam


Geri Dön