29 / 04 / 2024

Ömer Yıldız: Trabzon'u denizle buluşturacağız!

Ömer Yıldız: Trabzon'u denizle buluşturacağız!

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili aday adayı Ömer Yıldız, Trabzon insanıyla denizi yeniden buluşturmak gerektiğini söyledi. Yıldız, denize girilebilecek koyların yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.



Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, bölge insanının gittikçe denizle iletişiminin koptuğuna değinerek, "Bu konuda herkes daha duyarlı olmalı. Milletvekili olursam önem vereceğim konulardan biri budur. Trabzon'un merkez ve tüm sahil ilçelerinde kıyılarının yeniden yapılandırılması gerekir. Denize girilebilecek koyların yapılması ve bölge insanının denizle buluşturulmasını sağlayacağız. Projelerimizle Karadeniz sahiline yeniden hayat vermeyi düşünüyorum." dedi. 


KENT ORMANI İLK OLACAK 


Yıldız, sözlerine şöyle devam etti; "Bölgede kime sorsanız en önemli sorun ne, hemen hemen herkes işsizlik diye cevap verir. İşsizlik sorununa çözüm üreteceğimiz projelerimizi geçtiğimiz günlerde açıklamıştım. Trabzon'un tek problemi o değil. Trabzon; yeşili, yaylası, sahili ve takımı ile dünyada bilinen bir şehir. Bu şehirde Avrupa'da örneklerini gördüğümüz kent ormanları oluşturmamız gerekir. Yeşilin her tonunun olduğu, her ağacını yetiştiği bir bölgede şehir içinde bir ormanın olmaması çok kötü. Avrupa'da çok örneği var, insanlar öğle arasmda iş yerinden çıkarak ormanda çıplak ayakla toprağa basarak stres atıyor. Bizler çok stresli insanlarız. Bu tür ormanlar sadece şehrin havasını temizlemiyor, aynı zamanda vatandaşlar için güzel vakit geçirecekleri, huzur bulacakları yerler oluyor. Bu konuya çok önem veriyorum, özellikle kentsel dönüşüm projeleri içinde konut yerine konut değil, konutlar yerine küçük de olsa bir orman düşünüyorum. 

Milletvekili olursam bunu Trabzon'a kazandırmak için gayret sarf edeceğimi şimdiden beyan ediyorum." 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön