03 / 05 / 2024

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Türkiye genelinde tarımla uğraşan onbinlerce çiftçiye müjde geldi. Ülke genelinde tarım sektöründe faaliyet gösteren onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren bir haber az önce duyuruldu. Buna göre, TARSİM’de yeni düzenlemeler yapılarak, çiftçiyi çok sevindirecek indirimler yapıldı.



Ayrıca yenilenebilir enerji kaynağı aktif biyogaz enerjisi üretimi yapan ve risk inceleme sonucuna göre kullandığı tespit edilen büyükbaş hayvancılık işletmeleri için yüzde 5 indirim uygulaması getirildiği açıklandı.

KADIN ÇİFTÇİYE İNDİRİM MÜJDESİ!

Yapılan yeni düzenlemede, Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası'nda ek hastalıklar, kurt parçalaması, uçurumdan yuvarlanma, gibi hasarlar için müşterek sigorta oranı yüzde 30'dan yüzde 20'ye indirildi.

Ayrıca, Kümes Hayvanları Hayat Sigortası'nda geniş kapsamlı tarife fiyatlarında yüzde 10 indirime gidilirken, bu sigorta kapsamında yüzde 20 olan müşterek sigorta yüzde 10'a çekildi.

Düzenlemenin bir diğer değişikliğiyle de Su Ürünleri Hayat Sigortası'nda tarife fiyatlarında yüzde 10 indirime gidildi. Diğer yandan Küçükbaş Hayvan Hayat, Kümes Hayvanları Hayat ve Su Ürünleri Hayat sigortalarında  grev, terör, lokavt, kargaşa, halk hareketleri teminatı isteğe bağlı ek teminat olarak teminat kapsamına alındı.

Tüm branşlarda kadın çiftçi indiriminin yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarıldığı düzenlemeyle, genç çiftçi indiriminde genç çiftçi yaş sınırı 30'dan 40'a yükseltilirken yüzde 5 şehit ve gazi yakını indirimi getirildi.


Geri Dön