03 / 05 / 2024

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Türkiye genelinde tarımla uğraşan onbinlerce çiftçiye müjde geldi. Ülke genelinde tarım sektöründe faaliyet gösteren onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren bir haber az önce duyuruldu. Buna göre, TARSİM’de yeni düzenlemeler yapılarak, çiftçiyi çok sevindirecek indirimler yapıldı.



Düzenleme kapsamında ayrıca, aivi müşterek sigorta oranı, yüzde 30'dan yüzde 20'ye düşürülürken, erik muafiyet oranı, yüzde 20'den yüzde 15'e çekildi. Kayısı müşterek sigorta oranı da yüzde 35'ten yüzde 30'a düşürüldü.

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

JEOTERMAL ENERJİ KULLANAN SERALARDA POLİÇE İNDİRİMİ

Düzenlemede bir diğer kalem olan Bitkisel Ürün Sigortası kademeli hasarsızlık indirimi kuralı revize edilirken, şeker pancarı sertifikalı tohumluk ürününde teminat sonu "Şeker pancarı sertifikalı tohumluk ürününde tohum hasatı ile biter" olarak genişletildi.

Ayrıca, Sera Sigortası örtü onarım masrafı tutarı 250 liradan bin liraya yükseltildi ve jeotermal enerji kullandığı belirlenen seralarda toplam poliçe primi üzerinden yüzde 5 indirim uygulanacağı açıklandı.

Hayvancılıkla ilgili de önemli değişiklikler yapılan düzenleme ile Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası'nda tarife fiyatında süt sığırlarında yüzde 6, besi sığırlarında yüzde 5 indirime gidildi ve yavru atma bedeli yüzde 15'ten yüzde 20'ye yükseldi.

Diğer yandan dar kapsamlı tarifede, "Grev, terör, lokavt, kargaşa, halk hareketleri" teminatı isteğe bağlı ek teminat olarak kapsama alınırken bu teminatta yüzde 5 olan muafiyet oranı da kaldırıldı.


Geri Dön