06 / 05 / 2024

Ordu Perşembe'de kentsel dönüşüm başladı!

Ordu Perşembe'de kentsel dönüşüm başladı!

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, ilçede yapılmasını planladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını belirtti. Bahtiyar, "İlçemizdeki değişim ve dönüşümün başlangıcı Düz ve Kozağzı mahallelerimiz olsun istiyoruz" dedi.



6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uygulamaları kapsamında ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları başlattıklarını ve bu konuda mahalle muhtar ve sakinlerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından bilgilendirmelerin yapıldığını ifade eden Bahtiyar, "Eski yapıların yoğun olduğu Düz ve Kozağzı mahallelerimizdeki toplam 100 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesini uygulamayı planlıyoruz" dedi. 


Ortak çalışmalar yaptıkları Çevre ve Şehircilik İi Müdürlüğünün bu mahalleler üzerindeki yapılaşmaları riskli yapı olarak değerlendirdiğini belirten Bahtiyar, "Böylelikle bu mahallelerimizde yeni ve modern konutların yanı sıra daha fazla yeşil alan, daha fazla sosyal ve teknik altyapı, daha fazla donatı ve sağlıklı ulaşım sistemi ortaya çıkacaktır" diye konuştu. 

Uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde vatandaşa finansal desteklerin sağlanacağını söyleyen Başkan Kemal Bahtiyar, "İlgili bakanlığımız kira yardımı veya kredi faiz desteği sağlamaktadır. Ayrıca 6306 sayılı kanun uyarınca, yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden muaf tutulacaklardır. Ayrıca kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralardan da banka ve sigorta muameleleri vergisi alınmamaktadır" dedi. 


Perşembe'nin yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle bölgenin göz kamaştıran bir ilçesi olduğunu vurgulayan Başkan Bahtiyar, şunları kaydetti: "Şehrimizi geliştirme ve yaşanabilir alanlara istiyoruz. Eskimiş ve ekonomik değerlerini yitirmiş yapıları yeniden gözden geçirmek istiyoruz. Mahallelerimize kent kimliği, güzel ve estetik binalar kazandırmak istiyoruz. Düz ve Kozağzı mahallelerimizdeki yapılaşma bizlerin çok hoşuna giden bir yapılaşma değildir. Burada bir kentsel dönüşüm geliştirebilir miyiz diye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzle çalışmalar yürütüyoruz. Derdimiz bu bölgedeki mevcut yapıları değiştirmek ve dönüştürmektir. İlçemizdeki değişim ve dönüşümün başlangıcı Düz ve Kozağzı mahallelerimiz olsun istiyoruz. Öngörümüz ilçemizde yeni yapılaşmalar ve yaşam alanları ortaya çıkararak nüfusumuzu en az 70 bine yükseltmek" dedi.


Mir Kuzey


Geri Dön