28 / 04 / 2024

Ordu'da gerekli önlem almayan müteahhide imar izni yok!

Ordu'da gerekli önlem almayan müteahhide imar izni yok!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, geçen hafta Altınordu ilçe merkezinde yaşanan sel olayından sonra inşaat firmalarına rest çekerek, "Gerekli önlemi almayan müteahhide imar izni vermeyeceğiz" dedi.



Altınordu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 2. Oturumu gerçekleşti. Gerçekleşen 2. oturumda Altınordu Belediyesinin, 2016 yılı mali bütçesi 110 trilyon olarak meclis tarafından onaylandı. 

Bütçe görüşmesi onaylandıktan sonra Başkan Tekintaş, geçen hafta ilçe merkezinde yaşanan sel olayına değinerek, inşaat firmalarına gözdağı verdi. 

Tekintaş yaptığı açıklamada, "Kış şartlarına hazırlıklı olmalıyız. Geçen hafta sel olayı ile karşılaştık. Ben buradan taahhütte bulunan müteahhit kardeşlerimi uyarıyorum. Biz belediye olarak işleri kolaylaştırmak istiyoruz ama burada kamu menfaatini düşünerek gerekli cezai işlemleri uygulayacağız. Biz bir yıl önce ikaz ettik. Takiplerimizi sürdürdük ama maalesef izin alamadığını ifade ederek sel suyu gelecek alan bağlanmadığı için böyle bir olumsuzluğu özelliklede cadde üzerine gelen o suyun oluşturduğu olumsuzluğu yaşadık. Burada mal ve can kaybı söz konusu değil ama kesinlikle talimat verildi, bütün firmalar gerekli tedbirleri almadan inşaat izni alamayacak. Bizden onay alıyorlarsa kesinlikle bütün altyapı tedbirlerinin alınması için ne gerekiyorsa yapacaklar" dedi.


Ordu Olay Gazetesi 


Geri Dön