18 / 05 / 2024

Ordu'da yol sorunları çözülüyor!

Ordu'da yol sorunları çözülüyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, birçok bölgede alt yapısını tamamladığı 752 km'lik yol ihalesinin sıcak asfalt dökümünün ikincisini bugün gerçekleştirdi. Düzenlenen törenle, Eskikızılcakese-Şenyurt-KeşköyÇöteli Mahalle yolunun sıcak asfaltı döküldü



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Daire Başkanları, Muhtarlar, Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yolun, ülkelerin kalkınması ve refahı için vazgeçilmez bir olgu olduğuna vurgu yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; "5 km sıcak asfaltı, bugün burada Ünye ile buluşturan ve sevdiklerimize bizim daha hızlı kavuşmamıza vesile olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a Ünyeli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" dedi. 



2015 YILI İÇERİSİNDE ÜNYE'YE 53 KM SICAK ASFALT 


752 Km Sıcak Asfalt Projesi kapsamında 5 km'lik Eskikızılcakese-Şenyurt-Keşköy- Çötelli Mahalle yolunun sıcak asfalt dökümünü gerçekleştirdik. 2015 yılı içerisinde Ünye'de gerçekleştirmiş olduğumuz sıcak asfalt projelerimiz şunlardır: Döşemedibi-Fevzi Çakmak- Pınarbaşı hattı 2 km, Ünye sahil yolu 500 m, Üçpınar-Ağıdere-Erenyurt 4.5 km, Yenikent Mahalle yolu 6 km, Güzelkale-Di'ızyayla 3.5 km Önümüzdeki iki aylık dönemde 752 Km Sıcak Asfalt Projesi kapsamında müteahhit firma, Ünye'de 37 km'lik sıcak asfalt dökümünü gerçek 1 eştirecek. 

Ünye Beylerce- Fatih Grup yolu 11 km, Pelitliyatak-Çalca Mahalle yolu 6 km, Ünye Niksar, Hükümet ve Saray Caddeleri 7 km, Erenyurt-Şerefiye Mahalle yolu 9 km olup; kendi ekipmanlarımız ve imkanlarımızla da çalışmalarımıza devam ediyoruz. 


19 İLÇENİN TAMAMINDA ASFALT ÇALIŞMALARI VAR 


Hava şartlarının elverişsiz olması sebebiyle 75 gün gecikme yaşadık. Havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte 19 ilçemizde sıcak asfalt çalışmalarına başladık. Müteahhit firma ve kendi ekiplerimizle gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor. 

Biz, sizlerle beraberiz. 

Bu yatırımın sadece bugün itibariyle Ünye'de olduğunu zannetmeyin. Şu anda benim 19 ilçemin tamamında bu türlü hizmetler var. 600 personel, sadece yol çalışmalarında 400'e yakın araç ile çalışıyor. Bugün sıcak asfaltın 5 km'sinin sembolik açılışını yaptığımız bu alan dışında biz, kendi imkânlarımızı da kattığımızda yaklaşık 350 km sıcak asfalt dökeceğiz. 


2017'YE KADAR 1300 KM SICAK ASFALT 


2017 yılına kadar 1300 km sıcak asfalt dökümünü gerçekleştiriyoruz. Ordu ile Edirne arası mesafe kadar sıcak asfalt döküyoruz. Bir yerel yönetim, bir belediye 1300 km asfalt döküyorsa o yerel yönetime, o belediyeye söylenecek tek bir söz var: Allah bu hizmete vesile olan herkesten razı olsun. Bu millete hizmet etme konusunda teveccüh gösterip, bu yönetimlerin seçilmesine vesile olan hemşehrilerimize, siz kardeşlerimize gönülden minnet duygularımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. 


ÜNYE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM 


Altı nordu'dan sonra Ünye ve Fatsa'nın Kentsel Dönüşüm Projeleri de Bakanlar Kurulu'ndan geçti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz verdiğimiz gibi kentsel dönüşümü hızla tamamlayacağız. 

Biz; önceliğimiz yol, devamında su ve kanalizasyon dedik. 1300 km asfalt yolu 2017 yılına kadar Ordu coğrafyasına kazandıracağız. Biz göreve geldiğimizde Ordu'nun %65'ine verilen suyu, 2015 yılında %86'ya çıkardık. Bu oran 2016'da %95 olacak ve 19 ilçemizde su sorunu kalmayacak. 


ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜJDESİ 


Büyükşehir Belediyesi olarak Ünye OSB'ye tam 2.5 milyon lira nakit para aktardık. 

30 yıldır çözülemeyen Ünye'deki OSB meselesini Başbakan Yardımcımız Numan Bey'in de özel gayretleriyle çözdük. 2.5 milyon lirayı bizzat Bilim ve Sanayi Bakanlığı'na aktarmak ve OSB'nin elindeki yerleri de Büyükşehir Belediyesi'ne devretmek suretiyle inşallah Ünye'nin özlemini çektiği, 10 yıldır beklediği OSB'yi çok kısa süre içinde hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyesi'nin gayretleriyle çözme kavuşturmuş olacağız. 


ÜNYE LİMANI, BÖLGENİN EN BÜYÜK LİMANI OLACAK 


Bu bölgenin en büyük limanı olacak, hemen yakınımızdaki Ünye Limanı'nın geliştirilmesi konusunda buradan da gururla söylüyorum; biz Büyükşehir sınırları içerisinde tek gelişme alanı olan Ünye Limanı'nı Ordu limanı olarak belirledik. Çünkü Ünye Limanı, Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre Samsun ve Trabzon Limanları'ndan yıllık 65 gün daha fazla doğal korunaklı bir liman. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızla birlikte bu limanın fizibilite ve alt yapı çalışmalarını bitirmek suretiyle bu bölgeye başta konteyner taşımacılığı olmak üzere Ünye Limanı bu anlamda bizim göz bebeği bir çalışma alanı olacak. 


Ordu Afiş


Geri Dön