17 / 05 / 2024

Orman Genel Müdürlüğü acil olarak duyuruldu! 48 ilde personel alımı yapılacak! İşte o iller ve şartlar!

Orman Genel Müdürlüğü acil olarak duyuruldu! 48 ilde personel alımı yapılacak! İşte o iller ve şartlar!

Orman Genel Müdürlüğü, yeni personel alımına başladı. Bununla birlikte alım yapılacak iller ve başvuru şartları duyuruldu. İşte detaylar!



PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELERDİR?

İş arayan vatandaşlar için personel alımlarına bir yenisi daha eklendi. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile beraber yeni alımların yapılacağı da belirtildi. Yapılacak olan alımlardan yararlanmak için İŞKUR’un kendi internet sitesi üzerinden belirtilen ilanlara başvuruda bulunulmalıdır.

Başvuru tarihleri kısa bir süre önce paylaşıldı. 1 Mart 2023 tarihi itibariyle başlayan başvurular 14 Mart 2023 tarihi ile birlikte son bulacak. Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen şartların sağlanması durumunda başvurular incelemeye alınacak.

İşte istenen şartlar şu şekildedir;

  •  T.C vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • KPSS'den en az 60 almak, ilgili bölümler üstünden mezun olmak ya da belirtilen alanlarda tecrübenin olması gerektiği belirtiliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan personel alımları hakkında ayrıntılar paylaşıldı. 1 Mart tarihi ile beraber başlayan başvuru sürecinde adaylardan belgeler eksiksiz bir şekilde olarak isteniyor. Adayların başvuruları İŞKUR tarafından hazırlanan bir değerlendirme sistemine göre yapılacağı belirtildi. Kriterlere ve belgeler ışığında, uygun olan adaylar sözlü ve yazılı sınavlar ile beraber iş olanağından faydalanacaklar.

Başvurusu onaylanan adaylar da Orman Gelen Müdürlüğü tarafından belirlenen pozisyonlarda işe alım yapılacak. Başvuru sürecine dair detaylı bilgiler Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi ile beraber Orman Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesini ziyaret edeceği düşünülüyor.

48 İLDE PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek personel alımları 48 ilde gerçekleştirilecek. Alımların gerçekleşeceği iller şu şekilde sıralanmıştır;

Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Sakarya, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak yer almaktadır.


Geri Dön