27 / 04 / 2024

Ortadoğu'lu yatırımcılardan Kanal İstanbul atağı!

Ortadoğu'lu yatırımcılardan Kanal İstanbul atağı!

Bölgede çok sayıda konut, ticari ve arsa stokuna sahip Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, Ortadoğu’lu yatırımcılardan ortaklık teklifleri aldıklarını söyledi...



Çılgın proje Kanal İstanbul’un resmi güzergahının açıklanmasının ardından 45 kilometrelik Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru üzerindeki gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Kanal İstanbul’un giriş bölümünde Küçükçekmece’de bulunan konut projelerindeki satışlar yükseldi. Projenin büyük bölümünün geçeceği ve imara kapalı Sazlıdere-Durusu koridoru üzerinde ise henüz imar faaliyetleri başlamamasına karşın yabancı yatırımcılar arsa yatırımına yöneldi.

Bölgede 1.000 konut ve 100’den fazla ticari alan hayata geçiren ayrıca 86 bin metrekare arsa stokuna sahip Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, özellikle Ortadoğu’lu yatırımcılardan yoğun şekilde ortaklık teklifleri aldıklarını belirtti.

3. HAVALİMANI ETKİLEDİ

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Hasanoğlu, Kanal İstanbul’un Katar’da düzenlenen EXPO Fuarı’nın da gözdesi olduğunu ifade ederek “Başta Suudi Arabistan olmak üzere Dubai, Katar ve Kuveytli yatırımcılar ile hemen her gün görüşmelerimiz oluyor. Bizim Ispartakule bölgesinde uzun süredir konut inşaatlarımız sürüyor. Kârlı yatırım peşindeki yabancı yatırımcı yine 3. Havalimanı’nın da  faaliyete başlamasıyla beraber bölgenin değerleneceğini hesaplayarak, her gün milyonlarca dolarlık ortaklık tekliflerini getiriyor” dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCI DİKKAT ETMELİ

Hasanoğlu bölgede küçük yatırımcı için de tarlaların ve imarsız arsaların internetten satıldığını söyleyerek “Böylesi bir yatırım yapmak küçük yatırımcıyı kısa vadede zengin etmez. Aksine bölgenin şartlarına göre kârlı bir yatırım olmayabilir. Tuzağa düşmemek için dikkat etmek gerekiyor” dedi. 

 


Geri Dön