27 / 04 / 2024

Ortahisar'da şehitlik ve imar planı değişikliği gündemde!

Ortahisar'da şehitlik ve imar planı değişikliği gündemde!

Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarının ikincisi dün gerçekleştirildi. Ortahisar Belediye Meclis toplantısında AK Partili üyeler ile MHP ve CHP'li üyeler şehitlik anıtı ve imar değişikliği konularında karşı karşıya geldi...




Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarının ikincisi dün gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili meclis üyeleri ile MHP ve CHP'nin meclis üyeleri arasındaki sahile yapımı gündemde olan şehitlik anıtı ve İmperial Hastanesi'nin imar planı damga vurdu. Toplantının açılışında Soma maden faciası nedeniyle Ortahisar Belediyesi meclis üyelerinden bir heyetin Soma'ya yaptığı ziyaret anlatıldı. Ziyaretin gerçekleştiren heyetin Başkanı MHP'li Mahmut öksüz hazırlanan raporu meclise okudu, öksüz, Ortahisar Belediyesi olarak Soma'ya üç parti adına zarar gören üç aileye ayni ve nakdi yardım yapmak, belediye olarak onların yanında olduğumuzu belirtmek için onların felaket sonrası durumunu takip etmek amacıyla ziyaret yaptıklarını kaydetti. Şehircilik ve îmar Komisyonu'ndan gelen gündem dışı maddelerin gündeme alınması oylama yapılarak kabul edildi. Bu kapsamda Etüd ve Projeler Müdürlüğü'nün hazırladığı Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen Trabzonlu askerler için sahildeki Mehmetçik Anıtı'nın yanına yapılması planlanan Çanakkale Şehitleri anıtının gündeme alınması oybirliğiyle kabul edildi. Bu konuda söz alan Ufuk Hoş Mehmetçik Anıtı'nın bir önceki belediye başkanı döneminde yapıldığını kaydederek bu anıtın yanına Çanakkale şehitlerini simgeleyen başka bir anıtın yapılmasının söz konusu olduğunu kaydetti. Hoş, sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz bu konuda hem Çanakkale'deki şehitlikte bir takım iyileştirmeler yapacağız, hem de Edirnekapı Şehitliği'nde de bir takım düzenlemelere gideceğiz. 


Sembolik olarak bu anıtın buraya yapılması doğrudur. Çünkü herkesin Çanakkale'ye gidip görme imkânı yoktur. Temsili bir şehitlik onlara olan manevi borcumuzu yerine getirebilir." şeklinde konuştu. 


ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ ANITI HENÜZ KESİNLEŞMEDİ 


Konuyla ilgili söz alan meclis üyesi Turgay Şahin kararın doğru bir karar olmadığına vurgu yaparak Çanakkale'deki anıtın güzelleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 1936 yılında alınan Cemiyet kararı da şehitliğin sürekli olarak bakımının ve onarımın sağlanmasıyla ilgilidir. Davut Çakıroğlu ise anıtın sembolik olarak sahile yapılması doğru değil, bir başka belediye döneminde anıt imar değişikliği ile buradan kaldırılabilir. Meclis Başkanı Ahmet Metin Genç kararın henüz kesinleşmediğini altını çizerek, "Neyi amaçlıyoruz, biz sadece burada onu konuşuyoruz. Bu projeyi Büyükşehir ile ortak yürüteceğiz. Bunun içinde mecliste karar almak gerekiyor. Meclisteki bir diğer gündem maddesi olan 56 çocuk parkına isim verilmesi konusunda da görüşler dile getirildi. Bu konu hakkında söz alan Davut Çakıroğlu parklara isim verilmesi konusunun I siyasete rant konusu Sil yapılmaması gerektiğini ifade etti. 


Mevcut isimlerin değiştirilmemesi ve yeni yapılan parklara da Trabzon'a hizmet etmiş siyaset ve spor adamlarının isminin verilmesi gerektiğini anlattı. Konu hakkında görüş bildiren Ahmet Metin Genç bizler şehitlerin isimlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Mustafa Cumhur'un doğduğu büyüdüğü mahalledeki parka isminin verilmesi doğrudur. 


Bu şehre hizmet etmiş ve elim bir kaza sonucu yaşamını yitirmiştir. Turgay Şahin Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi'nin bazı ana caddeler, parklar ve anayollarda yetki karmaşası yaşadığına vurgu yaptı. Genç buna cevaben Büyükşehrimiz yeni kuruldu, uygulamada bir takım sorunların yaşanması doğal. 


İMPERİAL HASTANESİ'NE SÜREKLİ KIYAK YAPILDI 


Meclisin son bölümünde Kaymaklı ve Kemerkaya mahallelerindeki İmar Komisyonu'ndan gelen maddelerin oybirliği ile görüşülmesi kabul edildi. Maddelerle ilgili söz alan Turgay Şahin İmperial Hastanesi'ne sürekli olarak meclis toplantılarında tavizler verildiğini belirterek, "Bundan cesaret alan hastane yönetimin yeni taleplerle meclisin kapısına geldiğini ifade etti. Hastanenin mekanik tesisatının çatı katına kurulması doğru değil." şeklinde konuştu. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön