02 / 05 / 2024

Osman Arslan'dan Türk bankalarına çağrı!

Osman Arslan'dan Türk bankalarına çağrı!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde "Bankacılık: Finansın Geleceği" başlıklı oturumuna Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan katıldı. Arslan,  önemli açıklamalarda bulundu.



Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Sırbistan'da 2015 yılında  20-25 milyon avroya bir banka aldıklarını dile getirdi ve  "Türkiye'den giden 25 müşteri varken bu rakam şimdi 150'ye ulaştı. Biz, orada 40 milyon avro daha sermaye artırmak suretiyle bunu büyütüyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Arslan, "2017'de özellikle Kredi Garanti Fonu, teminatlı krediler, ekonomimin büyümesinde çok etkili oldu. Biz de geçtiğimiz yıl KOBİ'lere en çok Kredi Garanti Fonu destekli kredi veren banka olduk." dedi. 
 
Halkbank Genel Müdürü Arslan, "İhracatı geliştirmenin, yurt dışı müteahhitlik hizmetleri yapmanın bir yolu da büyük Türk bankalarının cesaretle yurt dışında potansiyel olan yerlerde banka almaları." diye konuştu. 

"Makedonya'da 4. büyük banka olduk"
Halkbank'ın toplam bankacılık işlemlerinin yüzde 95'inin şube dışı kanallardan yapılıyor hale geldiğini anlatan Arslan, "Biz, bu dijital işlemleri biraz daha KOBİ tarafına da taşımak istiyoruz. Bu yönde de çalışmalar var." dedi.


Geri Dön