26 / 07 / 2024

Osmaniye'ye konut ve ulaşım yatırımları sürüyor!

Osmaniye'ye konut ve ulaşım yatırımları sürüyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tosyalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Erdoğan, Tosyalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, şehre 18 spor tesisi, 28 sağlık tesisi kazandırdıklarını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, "Ayrıca 11 sağlık tesisi de inşa, proje, ihale ve bu noktada arsa tespit ve tayini aşamasında." diye konuştu. Erdoğan, bunlar içinde 600 yataklı devlet hastanesi ile 100 yataklı Kadirli Devlet Hastanesi ek binasının da bulunduğunu açıklamalarına ekledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayında projesini bitirip haziranda ihalesini gerçekleştirecekleri 600 yataklı Osmaniye Devlet Hastanesini Gebeli Mahallesi'ne yaptıklarını da söyledi.

TOKİ aracılığıyla Osmaniye'de 2 bin 117 konut projesi gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, Osmaniye'nin mevcut bölünmüş yollarına 43 kilometre daha ilave ettiklerini ayrıca halen süren yol inşaatları olduğunu aktardı. 

Erdoğan, on yıllardır el değmeyen Osmaniye demiryollarını sıfırdan yapılmışçasına yenilediklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Osmaniye'yi de hızlı tren konforu ve süratiyle inşallah tanıştırıyoruz. Toplam maliyeti yaklaşık 4 milyar lira olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projemizin çalışmaları süratle ilerliyor. Mevcut durumda Gaziantep-Osmaniye-Adana-Mersin koridorunda yolcu trenlerinin hızı saatte 120 kilometre, yük trenlerinin ise 65 kilometredir. Peki proje bittiğinde ne olacak? Osmaniye-Adana arası 35 dakikaya, Osmaniye-Gaziantep arası ise 1 saate inmiş olacak. Böylece Osmaniye, ülke genelindeki hızlı tren ağlarına bağlanmış olacak. Kayseri-Niğde-Mersin-Osmaniye arasındaki mevcut demiryolu hattını 945 milyon liralık maliyetle elektrikli sinyalli hale getirerek modernize ediyoruz. İnşallah projeyi bu sene içerisinde tamamlıyoruz."


Geri Dön