29 / 04 / 2024

Otomobil almayı düşünüyorsanız acele edin! Fiyatlar yeniden yükselecek

Otomobil almayı düşünüyorsanız acele edin! Fiyatlar yeniden yükselecek

İkinci elde yeni uygulama öncesi stokların eritilmesi amacıyla tanınan süre 15 Eylül'de doldu. Bu süreçte fiyatlar gevşedi ancak önümüzdeki Kasım, Aralık aylarında yeniden yükseliş bekleniyor.



İkinci el oto pazarında 15 Eylül etkisiyle fiyatların yüzde 5-10 bandında düştüğünü belirten sektör yetkilileri şu an yatay seyreden fiyatların Kasım-Aralık aylarında yeniden yükselişe geçebileceğini belirtti. Pazarın kapanış rakamını ise önümüzdeki üç ayda kredi vadelerinde uzama ve faizlerdeki düşüş belirleyecek. Gelecek yıl ise pazarın gelişimini yine döviz kurundaki hareketlilik, faiz oranları ve enflasyonun hızı belirleyecek.

Sıfır otomobil fiyatlarını yükselten uygulama sona erdi

Posta Gazetesi'ndeki haberde değerlendirmelerine yer verilen ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata'nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ikinci el araç satışına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartıyla birlikte ikinci el araç fiyatlarının geri geleceğini öngördüklerini söyledi. Sıfır otomobil fiyatını geçen ikinci el fiyatlarının ortadan kalkacağını ve sıfır otomobillerin fiyatlarının da olması gereken yerde kalacağını dile getiren Yalçın, bu işi kayıt dışı yapanların, bayilerden sıfır km araçları alıp, üzerine yüzde 20-30 fiyatlar ekleyerek satanların, internet sitelerinde satamayacaklarını söyledi.

Kasım-Aralık aylarında fiyatlar artabilir

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön