15 / 05 / 2024

Otomobil almayı düşünüyorsanız acele edin! Fiyatlar yeniden yükselecek

Otomobil almayı düşünüyorsanız acele edin! Fiyatlar yeniden yükselecek

İkinci elde yeni uygulama öncesi stokların eritilmesi amacıyla tanınan süre 15 Eylül'de doldu. Bu süreçte fiyatlar gevşedi ancak önümüzdeki Kasım, Aralık aylarında yeniden yükseliş bekleniyor.



Otomerkezi.net  Üst Yöneticisi (CEO) Muhammed Ali Karakaş, Türkiye’de her 30 kişiden 1’inin otomobil alıp satma işiyle uğraştığını belirterek, yeni uygulamanın bireyleri kapsamadığına işaret etti. Fiyatlarda 15 Haziran-15 Eylül döneminde ortalama yüzde 5-10 bandında düşüş kaydedildiğini ifade eden Karakaş, önümüzdeki dönemde fiyatlarda gevşeme olmayacağını öngördüklerini söyledi. Fiyatların stabil şekilde devam edeceğini vurgulayan Karakaş, daha sonra fiyatların döviz kurunun yukarı seyri nedeniyle yeniden yükselebileceğini dile getirdi. Karakaş, Kasım- Aralık aylarında fiyatların yüzde 3 ile 5 arasında artabileceğini ifade etti.

İyi senaryoda pazar 7 milyonu bulacak

Otomerkezi.net  CEO'su Muhammed Ali Karakaş Karakaş, döviz kurundaki yükselişin yanı sıra, tüketici finansmanında vatandaşın karşılaştığı yüksek faiz ve vergi sistemindeki aksaklıklar gibi çözülmesi gereken konular olduğunu dile getirdi. Karakaş, kredi vadelerinin yükselmesi ve faizlerde düşüş olması durumunda bu yıl ikinci el pazarında satışların 7 milyon adetle kapanabileceğini aksi halde bu yıl pazarın 6 milyonla kapanacağını ifade etti. Karakaş önümüzdeki yıl da pazarın büyüklüğünü yine faiz kur, enflasyon üçgeninin belirleyeceğini söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön