06 / 05 / 2024

Otomobilde zam rallisi: Markalar tek tek fiyat güncelliyor! İkinci el araçlara da yeni zam kapıda!

Otomobilde zam rallisi: Markalar tek tek fiyat güncelliyor! İkinci el araçlara da yeni zam kapıda!

Dolarda yaşanan yükseliş özellikle telefon, bilgisayar ve otomobil gibi ithal ağırlıklı ürünlere zam gelmesine neden oldu. otomobil firmaları fiyatlarını tek tek güncelliyor. İkinci el araçlar içinde yeni zam kapıda.



Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, hem sıfır araç bayilerinin hem de ikinci el araç satışı yapan galerilerin kurdaki hareket sebebiyle pozisyon almakta zorluk çektiğinin altını çizdi. 

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, özellikle aracını önceden sipariş etmiş ve teslimat süresi yaklaşan alıcıların fiyatlar daha da yükselmeden satış sürecini tamamlama telaşında olduğunu belirtti. Gülan, bünyelerindeki markaların cuma akşamına kadar fiyatlarda güncelleme yapacaklarını öngördüklerini dile getirdi. 

Otomobilde zam rallisi: Markalar tek tek fiyat güncelliyor! İkinci el araçlara da yeni zam kapıda!

Kurda yaşanan yükseliş ikinci el otomobil piyasasında da hareketlenmeye neden oldu. VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Hem zam gelmeden alma refleksi, hem de ikinci el otomotivin her zaman döviz ve altına göre bile daha çok ilgi görmesi nedeniyle talep yüksek" ifadelerine yer verdi. 

Sıfır kilometre araçlara yapılan zamların kısa sürede ikinci elde de fiyatları yükselteceği öngörülüyor. Bazı uzmanlar ikinci el otomobilde fiyatların bu ay minimum yüzde 8 yükseleceğini öngörüyor. İkinci el araç fiyatları son bir senede yüzde 80’e yakın yükseliş göstermişti. 

Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? 

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön