21 / 05 / 2024

Otomobilden cep telefonuna… Yedek parça yok diyen servisler tazminat ödeyecek

Otomobilden cep telefonuna… Yedek parça yok diyen servisler tazminat ödeyecek

Ticaret Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulamaya göre; garanti süresi bitse bile elektronik cihazlara kullanım boyunca bakım - onarım hizmeti zorunlu yapılacak. Marka ismi kullanılarak yetkili servis aldatmacası önlenmiş olacak. İşte detaylar...



YETKİLİ SERVİS TAKLİDİ

Yetkili servis olmayan tamirciler, yetkili servis havası oluşturacak şekilde tanıtım yapamayacak. Bu tamirciler, “özel servis” ismi altında faaliyet gösterecek aynı zamanda bu ibareyi dükkanlarına asacak. Bu servisler de onardıkları cihazlar ile ilgili sorumlu tutulabilecekler. Tamirciler, ünlü cep telefonu veya bilgisayar firmalarının isimlerini tabelalarına yazarak, bahsi geçen markanın yetkili servisi olduğu algısını oluşturamayacak. Tüm yetkili servisler veri tabanında kayıtlı olacak, bu liste dışındaki yetkisi olmayan tamirci kişilerin tüketicileri aldatması engellenmiş olacak.

OTOMOBİLE 45 GÜN AZAMİ TAMİR SÜRESİ OLACAK

Hazırlanan taslağa göre, her ürünün belli bir tamir zamanı olacak. Bu durumda tansiyon aleti, klima, alarm cihazı, uydu alıcısı, kombi, şofben, davlumbaz, musluk, akıllı saat, bilgisayar, tablet, cep telefonu, kettle, televizyon, gitar, vantilatör, kameralar 20 gün içinde ve otomobil, kamyonet, motorlu scooter ve motorsikletler azami 45 gün içinde tamir edilip tüketiciye verilmek zorunda kalınacak.

KURULUM ÜCRETİNE YASAK GELECEK

Tüm bunlarla beraber bu ürünlerin de arasında bulunduğu çok sayıda cihazda, garanti bitse bile satış sonrası bakım - onarım hizmeti veirlecek. Televizyon, klima, kombi, şofben gibi cihazların kurulumunun yetkili servis tarafından yapılmasının gerektiği durumlarda, tüketiciden montaj, işçilik gibi sıfatlar altında ücret istenemeyecek.

Otomobilden cep telefonuna… Yedek parça yok diyen servisler tazminat ödeyecek

EDİTÖR NOTU: Bu haber 4 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.21'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,25 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1021 Türk Lirası değerinde.

Evi olmayanlara müjde! Evsiz kimse kalmayacak! Arsayı devlet verecek evi vatandaş yapacak!

Otomobil almayı düşünenler buraya! Volkswagen Golf fiyatları ne kadar oldu? İşte 4 Ağustos fiyat listesi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten altını olanlara müjde! Elinizdeki altın bu şekilde değerlendi

 


Geri Dön