30 / 04 / 2024

Otomobile seçim arası! Fiyatların yükseleceği tarih açıklandı

Otomobile seçim arası! Fiyatların yükseleceği tarih açıklandı

Sıfır otomobil satışları geçtiğimiz ay 100 bin bandını aşarak tüm zamanların Mart ayı rekoru kırdı. İkinci el araba satışları ise yüzde 20 - 25 arasında yükseldi. Birçok markanın araçların büyük kısmını seçimden önce getirmeye çalışması ile Mart ayında araç bulunurluk sorununun azaldığı ifade edildi



Türkiye’de otomotiv satışları martta hız kazandı. Otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen ay 100 bin adeti aştı, böylece tüm zamanların mart ayı satış rekoru geldi. Uzun süredir talebin yüksek, arzın kısıtlı olduğu pazarda, birçok markanın araç tedarikinde seçim öncesine ağırlık vermesi, mart ayı satışlardaki bu artışta önemli yer tuttu. Satışları hareketlendiren bir diğer etken de pazara yeni oyuncuların girmesi olarak belirtildi. Otomobilin yatırım aracı olarak cazibesini koruması ve kurdaki stabil seyir de satışları destekleyen diğer faktörler arasında bulunuyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre, Şubat 2023’te otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 63,4 artarak 81 bin 148 adet olmuştu. Böylece sektör en yüksek şubat ayı satışlarına ulaşmıştı. Mart ayında satışlar daha da hızlandı. ODMD, mart ayı resmi satış rakamları yarın açıklayacak.


Geri Dön