17 / 05 / 2024

ÖTV indirimine nokta konuldu! Araba almak isteyenlere kritik uyarı!

ÖTV indirimine nokta konuldu! Araba almak isteyenlere kritik uyarı!

Araba almayı düşünenler hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika haberlerini merak ederken yeni bir gelişme yaşandı. Otomobil sektörüne yönelik alınan kararların ardından satışlar ve fiyatlar düştü. Otomobil piyasasıyla ilgili galericilerden vatandaşlara önemli uyarı geldi.



Hükümet kanadından yapılan ÖTV indirimi olmayacağını yönelik açıklamanın ardından ikinci el piyasası yeniden hareketlendi. Hareketliliğin yıl başına doğru daha da artması bekleniyor. Bunun nedeni de yılbaşından sonra fiyatların bir miktar daha artacağı düşüncesi.

Galericilerin araba almak isteyenlere tavsiyesi şu anki piyasadan kendi ceplerine uygun buldukları araçları almaları.

“KREDİ FAİZ ORANLARI YENİDEN DÜZENLENMELİ"

Banka ve kooperatiflerin krediler konusunda adımlar atması halinde araç almak isteyenlerin önünün daha da açılacağını düşünen galericiler, mevcuttaki kredi faiz oranlarının yeniden düzenlenmesi gerektiği görüşünde. Kredi faizlerinin yüksek olduğunu ve çok az miktarda kredi verildiğini söyleyen galericiler, alışverişin hareketlenmesi için kredilere ve faiz oranlarına düzenleme yapılması gerektiğini söylüyor.

Esnafın en büyük sıkıntısının kredi alamamak olduğunu ifade eden galericiler, özellikle yeni işyeri açan esnafların krediye çok ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Başka meslek dalları için kooperatiflerin kredi çalışmalarının olduğunu hatırlatan galerici esnafı, galericiler için de bir kredi düzenlemesi yapılması için yetkililere sesleniyor.

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi

SGK personel alacak! İşte başvuru şartları ve başvuru tarihleri…

2023’te yüzde 123 zam gelecekti! Düğmeye basıldı! Trafik cezalarına indirim geliyor!


Geri Dön