13 / 05 / 2024

ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı?

ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı?

ÖTV beklentisi son zamanlarda sıkça bahsedilmeye başlandı. Peki ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? İşte detaylar!



OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, küresel piyasalardaki gelişmeler, Avrupa pazarındaki sıkışmanın Türkiye'ye etkisi ve güncel ekonomi politikaları ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Enflasyonist baskı ve kur artışı paralelinde artan otomobil fiyatları sebebiyle yüzde 80’lik ÖTV diliminin altındaki model sayısı 10’un altında yer almaya başladı. Türkiye’de artık 400 bin TL’nin altında sınırlı sayıda araç kaldı. Yüzde 45, yüzde 50 ve yüzde 70’lik ÖTV baremlerinin zamlar karşısında işlevini kaybetmesi hem tüketici hem de markalar tarafında ÖTV matrahlarında yeni bir düzenleme beklentisi oluşmaya başlamıştı. Dünya gazetesine açıklamada bulunan OSD Başkanı Cengiz Eroldu’ya göre, arzın talebin çok gerisinde kaldığı ve ülke ekonomisinin vergi gelirlerine daha fazla ihtiyaç duyduğu bu zaman diliminde kısa vadede bir ÖTV indiriminin gündeme gelmesi olasılık dışı.

Eroldu, “Şimdiki ortamda biz gidip bir yandan mal yetiştiremiyorken, diğer yandan da ‘ÖTV’yi indirelim’ demek bana doğru gelmiyor. ÖTV konusunda son bilgilere Maliye Bakanlığı sahip. Hangi vergi diliminde ne kadar araç satılıyor bizden daha iyi biliyorlar. Şimdi bile Türkiye’de belli bir talep var. O talep bu kadar hızlı devam ettiği sürece ve bir de ülkenin mali bilançosunu düşündüğümüz zaman ÖTV indirimi çok rasyonel gelmiyor. Ancak belli bir noktadan sonra talep düşmeye başlayacak, o zaman konu ele alınır diye düşünüyorum. Bunu OSD Yönetim Kurulu’nda tartışmadık ama bu benim kişisel fikrim bu şekilde” dedi.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 25 Temmuz Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?

Benzin ne kadar oldu? 25 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 25 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Altın bugün ne kadar? 25 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön