02 / 05 / 2024

ÖTV sürprizi sonrası piyasalar hareketlendi! Peki hangi araç hangi ÖTV diliminde?

ÖTV sürprizi sonrası piyasalar hareketlendi! Peki hangi araç hangi ÖTV diliminde?

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren düzenleme bugün yürürlüğe sokuldu. Yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanı motorlu araç özel tüketim vergisi ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek, sıfıra düşürebilecek. Peki hangi araçlar, hangi ÖTV dilimine girmekte?



"AYNI ÜRÜNE FARKLI FİYAT UYGULAMASINI ORTADAN KALDIRACAK"
Müşteriler açısından da aynı ürüne farklı fiyat uygulamasını ortadan kaldıracak bu gelişmenin daha faydalı olacağına inandıklarını bildiren Erciş, şu ifadeleri kullandı:

"Müşterilerimizin aksesuar kapsamındaki tüm mal ve hizmetlere eşit şartlarda ulaşmasının önünü açacak bu uygulamanın haksız rekabeti ortadan kaldırmasını ve serbest rekabet şartları içerisinde bu ürün ve hizmetlere ulaşılmasını sağlar. Serbest rekabet ortamının doğal akışına aykırı olan bu durumun yeni tebliğ ile değiştirilmesinden büyük memnuniyet duymaktayız. Bu konuda meslektaşlarımıza her türlü yapıcı ve olumlu desteği veren başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere tüm ilgililere içten teşekkürü bir borç bilmekteyiz, şükranlarımızı sunmaktayız." (AA)


Geri Dön