11 / 05 / 2024

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.



Avrupa Birliği, 2023 yılının ilk 4 ayında Rusya'ya gaz için 5 milyar avro ödedi

Yine verilen detaylara göre, Avrupa İklim Vakfı Üst Yöneticisi Laurence Tubiana yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliğinin pahalı Rus gazından uzaklaşmak için ekonomik, güvenli ve etik bir yol olduğunu dile getirerek, "Avrupa'nın en büyük gaz ithalatçıları olan Almanya, İtalya ve Fransa'nın siyasi liderleri, Rusya'nın savaş çabalarını baltalayarak vatandaşları için ucuz, güvenli ve temiz yenilenebilir enerjiden yararlanmalıdır." dedi.

Aktarılan detaylara göre, Enerji ve Temiz Hava Araştırma Merkezi (CREA) Baş Analisti Lauri Myllyvirta da Avrupa Birliği'nin Rusya'dan ithal ettiği gaz miktarının savaş öncesine kıyasla dörtte üç oranında azaldığı bilgisini vererek, bu gazın büyük bir bölümünün başka ülkelerden ithal edilmesinin Avrupa Birliği'nin enerji arzını gelecekteki jeopolitik ve arz şoklarına karşı savunmasız bıraktığını ve iklim değişikliğini körüklemeyi süerdüğünü kaydetti.

Enerji ve Temiz Hava Araştırma Merkezi (CREA) Baş Analisti Lauri Myllyvirta açıklamasında "Rusya'dan LNG ve boru hattı gazı ithalatı düşük seviyelerde de olsa devam ediyor: CREA, Avrupa Birliği'nin 2023 yılının ilk dört ayında Rusya'ya gaz için 5 milyar avro ödediğini tahmin ediyor. Söz konusu bu rapor, ithal gazı temiz enerjiyle ikame edecek çözümlerin yalnızca var olmakla kalmayıp, uzun vadeli, pahalı LNG sözleşmeleri imzalamak ya dayeni fosil altyapısına yatırım yapmakla kıyaslandığında ekonomik açıdan da elverişli olduğunu gösteriyor." dedi.

Manisa'da heyecanlandıran çalışma! Salihli'deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!

Altın, gümüş, petrol, buğday, mısırda son dakika! Emtia piyasasında dalga boyu yükseldi! Değerli metaller yükseldi mi? 

Gabar petrolü akmaya başladı; Günlük  bin 200 varil petrol üretimi yapılıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön