05 / 05 / 2024

 Özgür ve hesaplı tatil isteyen karavana koşuyor! Günlük kirası 900 TL

 Özgür ve hesaplı tatil isteyen karavana koşuyor! Günlük kirası 900 TL

Pansiyonda tatilin bile bütçeleri zorlamaya başlaması, ailece ya da kalabalık grup tatili yapmak isteyenleri karavana yöneltiyor. Günde 900 TL’ye kiralanabilen karavanların sayısının geçmiş yıllara oranla hızla artarak 10 bin adedi bulduğu belirtiliyor.



Plan yapmadan yola çıkmayı, beğendiği yerde tatil yapmayı sevenler, öteden beri karavan tatilini tercih ediyor.  Pandemiden sonra daha izole bir ortamda tatil yapmak ve pansiyon fiyatları bile jet hızıyla yükselince bütçesini aşmamak isteyenler ise hızla karavan kiralamaya yöneldi.

Yakın bir zamana kadar sayıları sadece bin adet civarı olan kiralanabilir karavanların sayısının 10 bini bulduğu belirtiliyor.  Mevsimine göre değişen karavan kiralama bedeli ise 700 ile 900 Türk lirasından başlıyor.

 Özgür ve hesaplı tatil isteyen karavana koşuyor! Günlük kirası 900 TL

Her mevsimde kullanılabilmesiyle özgür ruhlu tatilcilerin de ilgisini çeken karavanlar,  tatilde  küçük otellere ve pansiyonlara çok yüksek paralara ödemek istemeyenleri de kendilerine çekiyor.

EN FAZLA AMERİKA’DA YAYGIN

Dünyada en çok Amerika kıtasında yaygın olan karavan tatilinde ikinci sırada, toplam turizm pazarından ‘kamp ve karavan turizmi’ şeklinde yüzde 23 pay alan ve 35-40 milyar Euro civarı bir pazar oluşturan Avrupa geliyor.

Posta Gazetesinin haberine göre, Avrupa Karavan Federasyonu verilerinde Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde tescili yapılmış karavan sayısı 6 milyona yaklaşırken, Türkiye’de karavan parkı sayısı hala oldukça düşük.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön