19 / 07 / 2024

Özkoyuncu Madencilik elektrik üretmeye hazırlanıyor!

Özkoyuncu Madencilik elektrik üretmeye hazırlanıyor!

Kayseri ve Adana’da yer alan beş adet maden ocağında demir cevheri üretimi gerçekleştiren Özkoyuncu Madencilik, yurtiçi ve yurtdışından gelen talep üzerine yer altında da çalışmaya başlayacak...





Kayseri ve Adana’da yer alan beş adet maden ocağında demir cevheri üretimi gerçekleştiren Özkoyuncu Madencilik, yurtiçi ve yurtdışından gelen talep üzerine yer altında da çalışmaya başlayacak. Özkoyuncu Enerji adında şirket kuran Özkoyuncu Madencilik, elektrik üretimine de hazırlanıyor.

 

Faaliyetlerini 1949 yılından bu yana sürdüren Özkoyuncu Madencilik’in 2012 yılında 1 milyon 550 bin ton civarında demir cevheri ürettiğini aktaran Özkoyuncu Madencilik Metalurji İnşaat Sanayi Finans Müdürü  Mürsel Yüksel, “Özkoyuncu Madencilik olarak Türkiye’deki entegre demir- çelik fabrikalarına satış yapıyoruz. 2012 yılındaki satışımız 1 milyon 550 bin ton civarındaydı. Yurtiçine yönelik tedarik yapan bir firmayız. Ama yurtdışından da yoğun talep var. Yurtiçinde de yoğun talep artışı olacak. Çünkü yurtiçi demir çelik firmaları kapasitelerini artırdı. Bu doğrultuda, yer üstünde çalışırken yer altında da çalışmaya başlayacağız” diye konuştu. Yüksel, yer altında çalışmakla sekiz aylık mevsimi 12 aya çıkarabileceklerini vurgulayarak, “Tespit edilen görünür rezerv 35 milyon ton. Bunun yanında sondaj faaliyetleriyle birlikte Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Kapasiteyi artırıcı iş makinesi yatırımlarını da yapmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı. 

 

500 çalışanı bulunuyor

 

500 çalışanı olan firmanın, bunun yanında 600 kamyona iş verdiğini belirten Mürsel Yüksel, diğer sektörlerdeki çalışmalarının da devam ettiğini anımsatarak, şunları söyledi:  “Enerji yatırımındaki hevesimiz devam ediyor. 20-25  megawatt kurulu sistemde, yıllık 35-40 milyon kilowatt /saat elektrik üretme hedefiyle yola çıkarak Özkoyuncu Enerji adında şirket kurduk. Elektrik üretimine hazırlanıyoruz. Bu yatırımı hayata geçirmek için yönetmelikte iyileştirme bekliyoruz.”


Kobiden


Geri Dön