02 / 05 / 2024

Pakpen yeni pazarlarda büyüyecek!

Pakpen yeni pazarlarda büyüyecek!

Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, Pakpen olarak başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere 50 'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.




PVC Profil, EPS ve XPS Yalıtım Malzemeleri, Alt Yapı ve Bina Tesisat Boruları olmak üzere 3 farklı ürün gamında malzemeyi üreten Pakpen, 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi üretimi gerçekleştiriyor. 750'yi aşkın çalışanı bulunan Pakpen'in, 1500'e yalan bayi ile hizmet verdiğini kaydeden Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, Pakpen olarak başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tuza, ağırlıklı olarak Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yaptıklarını dile getirdi. 


Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Libya, Suriye, Moritanya, Romanya Bulgaristan ve İsveç üe daha yoğun bir ticari ilişki içinde olduklarım belirten Tuza, "Ürün gruplarımıza göre farklı pazarlardan farklı talepler alıyoruz. Bu sebeple ürün bazında ülke dağılımları değişkenlik gösteriyor. İnşaat ve yapı projelerinin yoğun olduğu Türki Cumhuriyetler'de boru ürün grubumuza talep artarken, yenilenme pazarının büyük olduğu Avrupa'da ise doğrama ve siding ürünlerimiz ön plana çıkıyor" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön