20 / 05 / 2024

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Yatırımcı için borsadan başka sığınacak limanın kalmadığı 2023 senesinde yeni yatırım imkanları doğacak mı? Bu yıl mevduat, döviz ve altında aradığını bulamayan ve borsadan çıkamayan yatırımcı için alternatifler olacak mı?



SABİT GELİRLİ ENSTRÜMANLAR CAZİBESİNİ YİTİRDİ

Merkez Bankası’nın yaptığı faiz indirimleriyle mevduat, bono, tahvil gibi sabit getirili finansal enstrümanların cazibesinin oldukça azaldığını vurgulayan Korcan, yüzde 80’ler civarı bir enflasyonun olduğu bir ortamda yüzde 20 civarı bir mevduat faizinin yatırımcıya çekici gelmediğini dile getirdi.

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Korcan, “Kur Korumalı Mevduat (KKM) ürünü Türk Lirası cinsi yatırım yapacaklar için TL mevduattan daha mantıklı” diyerek, tahvil, bono tarafında da durumun pek farklı olmadığını hatırlattı Şirketlerin çıkardığı borçlanma senetlerini de yorumlayan Korcan, Şirketlerin çıkardığı borçlanma senetlerinde getiriler Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) oranla bir miktar daha yüksek” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön