09 / 05 / 2024

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Yatırımcı için borsadan başka sığınacak limanın kalmadığı 2023 senesinde yeni yatırım imkanları doğacak mı? Bu yıl mevduat, döviz ve altında aradığını bulamayan ve borsadan çıkamayan yatırımcı için alternatifler olacak mı?



2023’te yatırım yapmak isteyenlerin Türkiye’de seçimlerden önce sonrası olarak analiz etmesi gerektiğini vurgulayan Dünya gazetesinden Ufuk Korcan, şu an uygulanan ‘düşük faiz/ stabil kur’ resmi seçime kadar devam edecek gibi gözüktüğünü söyledi.

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Borsada ise bu yıl yine bir yükseliş beklentisi hakim olduğuna işaret eden Korcan, ancak bu yükseliş beklentisinin 2022’deki gibi yüksek boyutlarda olmayacağı, borsanın hız keserek yoluna devam edeceği görüşünün hakim olduğunu dile getirdi.

Bunun nedeni olarak da, yeni yılda şirket karlılıklarının 2022’deki kadar güçlü olmayacağını dile getiren Korcan, ayrıca borsada seçimden sonrasına yatırım yapmak isteyen yabancı sayısında de bir miktar artış gözlenebileceğini belirtti.

Yeni senede bankacılık, havayolu, iletişim, sigortacılık ve çimento sektörlerinin öne çıkabileceğini aktaran Korcan, seçim sonrası içinse, sonuçlara göre pozisyon alınması gereğinin altını çizdi.

Korcan, Fed’in, 2023 sonu ya da 2024 yılı başı gibi faiz indirimlerine kademeli bir şekilde başlayabileceği öngörülerini de hatırlatarak, bunun da küresel risk iştahını artırabilir ve hisse senedi piyasalarında yukarı yönlü hareketleri destekleyebileceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön