20 / 05 / 2024

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Yatırımcı için borsadan başka sığınacak limanın kalmadığı 2023 senesinde yeni yatırım imkanları doğacak mı? Bu yıl mevduat, döviz ve altında aradığını bulamayan ve borsadan çıkamayan yatırımcı için alternatifler olacak mı?



DÖVİZDE SEÇİME KADAR HAREKET BEKLENMİYOR

Kur tarafında, geçtiğimiz sene ikinci yarıda dar bir bant hareketi gözlendiğini hatırlatan Korcan, kur artışının durması ve faizlerdeki cazibenin ortadan kalkmasının, KKM’den çözülmeleri de başlattığını söyledi. Dolard sene sonu beklentilerinin yatırımcı yatırımcısı için çok kritik olduğuna dikkat çeken Korcan, “Seçim, döviz piyasasında sert fiyat hareketlerine neden olabilir. Ancak uzmanların büyük bölümü seçime kadar olan süreçte kurlarda yukarı yönlü sert bir fiyat hareketi beklemiyor” dedi.

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Yazısında altınla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Korcan, Fed’in faiz artırımlarını tamamlaması ve indirimlerin daha yüksek sesle konuşulmaya başlanması halinde altına talebin artmasının beklendiğini anımsattı. Korcan, Türkiye’de ise altın fiyatını dolar kurundaki artış ve onsun belirlediğine dikkat çekerek, gram altın fiyatının seyri nindoların hareketine de bağlı olduğunu belirtti.

KRİPTO DA ‘BOĞA’ GÖRÜLECEK Mİ?

Kripto parada ise yeni iflasların olmadığı bir durumda sektörün yeni yılda yaralarının bir kısmını sarabileceğine dikkat çeken Korcan bu alana yatırım yapacak olanlara da, “Çok dikkatli olun” uyarısında bulundu.

Korcan, Bitcoin’de düşüşün durması için ilk aşamada 15.500-15.800 dolar seviyelerinin aşılması gerektiğini, rahatlama için de bu seviyenin 18.500 dolar bandı olduğunu söyledi.

EKRAN BAŞINDA OLMAYANLARA YATIRIM FONU

Tasarruflarını hem enflasyon karşısında korumak hem de büyütmek isteyen ancak tüm gününü ekran başında geçiremeyenler için yatırım fonlarının da cazip bir araç olduğunun altını çizen Korcan, hisse ağırlıklı fonların da geçtiğimiz yıl yatırımcısını sevindirdiğini hatırlatttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön