03 / 05 / 2024

Parsan Makina Dilovası’na dövme demir tesisi kuruyor!

Parsan Makina Dilovası’na dövme demir tesisi kuruyor!

Parsan 160 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’ nın üçüncü büyük dövme demir tesisini Dilovası’ na kuruyor. 15 futbol sahası büyüklüğündeki tesisle 1150 kişiye yeni istihdam sağlanacak...




Parsan 160 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’nın üçüncü büyük dövme demir tesisini Dilovası’na kuruyor. 15 futbol sahası büyüklüğündeki tesisle 1150 kişiye yeni istihdam sağlanacak.


PARSAN Makina, Kocaeli Dilovası’nda, alanında Avrupa’nın 3 büyüğünden biri olacak üretim tesisinden birini kuruyor. 15 futbol sahası büyüklüğündeki alanda kurulacak olan tesis, Parsan’ı, dünyanın en önemli ağır ticari araç üreticilerinin motor ve aktarma organları dövme parça tedarikçisi konumuna getirecek. Güriş Holding Sanayi Grubu CEO’su ve Parsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, “Üretim önemli ölçüde robotlarla ve sıfır zararlı atık ilkesiyle gerçekleşecek. 160 milyon Euro’ya mal olacak ve Avrupa’nın en modern tesisleri arasında yer alacak Parsan Dilovası Tesisleri, iş güvenliği ve yüksek verimlilik anlayışıyla çalışacak. Yatırımlar tamamlandığında halen 650 olan personel sayımız 1800’e ulaşacak” dedi.


YÜZDE 85’İ İHRAÇ EDİLİYOR

İhtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin yüzde 10’unu güneş enerjisinden üretecek tesiste başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, gemi, havacılık, savunma sanayilerinin motor ve aktarma organlarında kullanılan ağır dövme parçaların tedariki de gerçekleştirilecek. 1968’de Pendik’te kurulan fabrikadan otomotiv, madencilik, havacılık, savunma gibi sektörlerin dövme parça gereksinimlerini karşılayan Parsan’ın, başta Avrupa olmak üzere dünyada pek çok önemli markanın tedarikçisi konumuna yükseldiğini söyleyen İğnebekçili, “Bugün üretiminin yüzde 85’ini dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç eden, gerek mal gerekse hizmet kalitesi uluslararası alanda tescil edilmiş, güçlü bir kuruluşuz” dedi.


15 FUTBOL SAHASI

İğnebekçili, Dilovası’nda kurulacak tesisle ilgili de şöyle konuştu: “Halen Pendik’te 28 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz. Temelini haziranda atmayı planladığımız Kocaeli Dilovası’ndaki yeni, modern üretim üssümüzü 100 bin metrekarelik kapalı alana kuracağız. Yeni tesisimiz yaklaşık 15 futbol sahası büyüklüğünde olacak.”


Tesislerin ilk etabının 2015 yılı, ikinci etabının 2020 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasının hedeflendiğini anlatan İğnebekçili “Pendik’teki fabrikamızda sürdürdüğümüz üretimle 45-50 milyon Euro ciroya ulaşıyoruz. 2020’li yıllarda ciromuzu üç kat arttırarak, 160-170 milyon Euro’ya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.


Şeffaf büyüme

Adnan İğnebekçili Kurumsal sorumluluğun bilincinde olduklarını belirtti.  İğnebekçili  şöyle konuştu: “Tüm paydaşlarımızla adil, şeffaf, sürdürülebilir büyüme modelinin hayata geçirilmesi yeni yatırımımızla da öncelikli hedefimiz olmaya devam edecektir. Çalışanlarımızın iş güvenliği ve huzurlu çalışma ortamının temini, faaliyetlerimizin vazgeçilmez ön şartıdır.”


 

Hürriyet


Geri Dön