19 / 05 / 2024

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

BMD Başkanı Sinan Öncel, Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olacak şekilde maliyetlerdeki önemli artışların altını çizerek, hem maliyetler hem de talep enflasyonunun etkisiyle kaçınılmaz şekilde fiyat artışları ile karşı karşıya kalınacağına dikkat çekti.



ZAM GELECEK ENDİŞESİ SATIŞLARI UÇURDU 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; “Fiyatlar daha da artacak” endişesi ve “bugün alan kârlı çıkıyor” anlayışının kırılamaması nedeniyle tüketicilerde “paradan kaçış” eğiliminin artarak  sürdüğüne vurgu yapan BMD Başkanı Sinan Öncel, "Tüketici imkânı ölçüsünde stok ürün biriktiriyor. Enflasyonist ortamda peşin fiyatına bir yıla varan taksitli ödeme imkânı da alışverişin cazibesini artırıyor" açıklamasında bulundu. 

Tüketicilerin tasarruf yerine alışverişe yönelmesinin etkisiyle perakende sektörünün en hareketli dönemlerinden birine imza attığını dile getiren Sinan Öncel, sektörün bayramın da etkisiyle haziran ayında zirve yaptığını dile getirdi. 

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

Açıklamasında "Adet satışlarında son üç aydır yükselen bir grafik var. Hazirana baktığımızda ise üye markalarımızın yüzde 80'inin adet satışlarında artış görünüyor. Yıllık ölçekte ortalamada yüzde 10 ile yüzde 25 arasında bir adet artışından söz edebiliriz" ifadelerine yer veren Öncel, Temmuz ayından itibaren yabancıların da katkısıyla alışverişteki canlılığın artarak süreceğine inandıklarını belirtti. 

FİYAT YÜKSELİŞLERİ KAÇINILMAZ 

Diğer taraftan Sinan Öncel, mevcut tablonun ilk bakışta organize perakende açısından parlak gibi göründüğüne, fakat olayın bir kısır döngüye dönüşmesinin sektörü endişelendirdiğine dikkat çekti. 

Piyasadaki talep enflasyonunu işaret eden BMD Başkanı Öncel, "Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olmak üzere maliyetlerde önemli artışlar oldu. Akaryakıt zammı özellikle e-ticaret operasyonlarında maliyetlerimizi artıracak" dedi ve talep enflasyonunun yanı sıra maliyetlere bağlı fiyat artışları ile kaçınılmaz olarak karşılaşılacağının altını çizdi. 

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!

A101'e Volta elektrikli Moped geliyor! A101'de Volta elektrikli Moped ne kadar?

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!


Geri Dön