01 / 05 / 2024

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; BMD Başkanı Sinan Öncel, yaptığı söz konusu açıklamasında, kiranın, perakende sektöründe en önemli maliyet kalemini oluşturduğuna dikkat çekti. 

Açıklamasında "Sözleşmesi biten mağazalar için yüzde 400’e varan kira zammı talepleriyle karşı karşıya kalıyoruz" ifadelerine yer veren Sinan Öncel, kendilerinin kira artışının TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesini ve mülk sahibinin uğrayacağı kaybın da vergi indirimleri ile telafi edilmesini talep ettiklerini dile getirdi. 

Perakendecilerden kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin talebi!

Sinan Öncel, söz konusu önerilerin kabul edilmesi durumunda enflasyonla mücadeleye önemli katkı sunacağına inandıklarının altını çizdi. 

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Nisan ayında yaptığı bir açıklamasında, sektörün son durumunu değerlendirerek, perakende satışlarda Şubat’ta aylık bazda iki yılın en sert düşüşünün yaşanması ile ilgili konuştu. 

Perakendecilerden kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin talebi!

Konuya ilişkin "Deprem etkisi var, bu durumu normal karşılıyoruz. Yaptığımız anketlerde biz de yüzde 20 gibi ciro ve ziyaretçi kaybını tespit ettik; dolayısıyla gayet normal. Mart ayında toparlanma başladı" açıklamasında bulunan Öncel, ilk üç aylık ihracata bakıldığında  Türkiye ihracatında son yılların en yüksek ilk çeyreğinin açıklandığını vurguladı. 

Sinan Öncel, açıklamasında 2023 yılında iyi bir turist sezonu yaşanacağını dile getirerek, "Geldiğimiz noktada yıllık TÜFE oranı yüzde 50, kira artışı yüzde 70. 20 puanlık fark çok bariz bir şekilde enflasyon olarak bize geri dönüyor" açıklamasında bulundu.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Dolar bugün uçmadı resmen fırladı! Dövizciler doldu taştı! Kenarda 1 doları bile olan hemen şimdi baksın!

Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? 


Geri Dön