11 / 10 / 2024

Peşinat yok, taksit yok, tiner konutlarında!

Peşinat yok, taksit yok, tiner konutlarında!

Maltepe'deki terk edilen apartmana tinerciler yerleşti. Yıllardır boş binada kalıyorlar, taşkınlık yapıp çevre sakinlerini rahatsız ediyorlar. Şikayetin bini bir para ama çözüm bulunamıyor....  




NEREDE boş bir bina varsa, tinerciler tarafından mesken tutuluyor. Metruk binalara yerleşen ne idüğü belirsiz kişiler etrafa korku salıyor. Biliyorsunuz işte... Bu sayfalarda defalarca yazdık, çizdik, gösterdik. Sözde geçen yıl metruklarla ilgili bir dizi önlem alınacaktı. Terk edilmiş yapıların güvenliği için yetkililer harekete  geçecekti. Ama bu konuda en küçük bir ilerleme dahi yok. Aksine durum her geçen gün daha da vahim bir hale geliyor.

HUZUR KALMADI
İşte bir örnek daha... Yer Maltepe Küçükyalı Mahallesi, Çamlık Çıkmazı Sokak... Bir apartman, tam 20 yıldır boş. Ve madde bağımlıları bu boş apartmanı ele geçirmiş durumda. Evet... Evet....Dairelere bir güzel yerleşmişler. Tabii çevre sakinlerinde rahat, huzur kalmamış. Bakın Acil Şikayet Hattı'nı arayan vatandaşlar, yaşadıkları korkuyu, kaygıyı nasıl anlatmış...

HIRSIZLIK ARTTI
"Uzun yıllardır tinerci kbusu yaşıyoruz. 20 yıldır boş duran bir apartman tamamen tinercilerin hakimiyetine geçti. Sabaha kadar burada taşkınlık yapıyorlar. Çevredeki binalarda oturanları rahatsız ediyorlar.

Evlerimize tırmanıyor, balkonlarımıza çıkıyorlar. Bölgede hırsızlık olayları had safhaya ulaştı. Tabii ki şikayetçi oluyoruz. Emniyet güçleri geliyor, tinercileri uzaklaştırıyor. Fakat polis arkasını döndüğü anda tinerciler yine burada bitiyor.
Ne can ne mal güvenliğimiz kaldı. Her an birine zarar verecekler korkusu yaşıyoruz. Bıktık usandık artık. Yok mu bu sorunu çözebilecek biri"
Habertürk/Esra Boğazlıyan


Geri Dön