18 / 05 / 2024

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma, artan maliyet ve lojistik giderler pet şişe sularının zamlanmasına neden oldu. TBYD Başkanı Erol Dündar, zammın yüzde 20 ile 30 arasında olduğunu belirtti.



KDV YÜZDE 20 ARTTI!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı'na göre mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi.

Buna göre, mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi yüzde 20 oranında arttırıldı. Bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8 oranındaki KDV'de yüzde 10 yapıldı. 

Karar, yayımını takip eden 3'üncü gün yürürlüğe alınacak.

NOTER PASAPORT ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 ZAM!

Ayrıca, Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında noter, pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 artış yapılacağı belirtildi.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde bulunan maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; Yargı, Vergi Yargısı, Noter, Konsolosluk, Pasaport, Tapu ve Kadastro, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti,  Vize, İmtiyazname, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Ruhsatname, Gemi ve liman, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde bulunan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış gelecek.

Kararda trafik harçları kapsamında bulunan 'Sürücü belgesi harçları' yapılan yükselişten hariç tutulurken, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin lira olarak yeniden belirlendi.

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Yeni zamlı memur maaşına aile yardımı dahil mi? Memur maaşı 20 bin 373 TL mi oldu? Memurlar dikkat! 

ECB Başkanı Lagarde'den kritik faiz açıklaması geldi! Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!


Geri Dön