18 / 05 / 2024

Petrol fiyatlarına rekor zam gündemde! 5 dolarlık artış bekleniyor!

Petrol fiyatlarına rekor zam gündemde! 5 dolarlık artış bekleniyor!

Dünyanın en büyük petrol üreticileri arasında yer alan Saudi Aramco'nun Çin'de uygulanan salgın tedbirlerine rağmen, ham petrolde fiyatları 5 dolar civarında artıracağı ileri sürüldü. Bu şekilde petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaşacağı ifade edildi. 



Bloomberg tarafından 5 rafineri ve yatırımcıyla gerçekleştirilen anketin medya ortalaması kapsamında; Saudi Aramco’nun Mayıs gönderili ham petrolü Asya müşterilerine 5 dolar fazla fiyatla satacağı tahmin ediliyor. Bu yükseliş Umman-Dubai gösterge petrol fiyatı ile Suudi petrolü arasında olan farkı 9,95 dolar yaparak rekora ulaştıracak. 

Petrolde gözler OPEC+ toplantısında

Petrol fiyatlarına rekor zam gündemde! 5 dolarlık artış bekleniyor!

Aramco tarafından resmi fiyatlar genellikle ayın ilk günlerinde açıklanıyor.Şu an yükselen talep ve hızlı şekilde azalan stoklar sebebiyle artış gösteren petrol fiyatları Ukrayna ve Rusya arasında savaşla fiyatların daha da yükseğe ulaşmasıyla, 2008'den bu güne olan en yüksek seviyesine çıktı. 

Orta Doğu'nun en önemli olan petrolünde öngörülen yükselişin, Çin'de gerçekleştirilen salgın kapanmalarına karşın yine de uygulanacağı ifade ediliyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Saudi Aramco satış fiyatlarını  açıklamak için hazırlıklarına başlarken, Riyad yetkilileri de aralarında Rusya'nın da yer aldığı diğer petrol üreticileriyle perşembe günü OPEC+ toplantısında bir araya gelmek için hazırlıkta. 

Petrol fiyatlarında son durum! Petrolün varili bugün ne kadar?

Akaryakıtta indirim! Benzin ve mazot fiyatlarında indirim var mı? 1,55 TL’lik…

Elektriğe yüzde 20 zam kapıda! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete bebek bezinde büyük indirim! Kampanya gibi duyuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön