06 / 05 / 2024

Petrol fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor! Gözler akaryakıt fiyatına çevrildi!

Petrol fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor! Gözler akaryakıt fiyatına çevrildi!

ABD ham petrolü 107 dolardan, brent petrol ise 112 dolardan işlem görüyor. 120 dolar seviyelerinden düşen petrol fiyatları sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi.



BRENT PETROL NEDİR?

Brent petrol, dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Brent Blend veya Londra Brent olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiştir ve içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur. Bu oran da Brent Petrol’ün, işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

Ham petrolü işleyen rafineriler için düşük sülfürlü petrolden benzin veya dizel yakıtı üretmek daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan petrol hafif ve tatlıdır. Bu yüzden rafine edilmesi kolaydır ve dolayısıyla benzin ile dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca denizden çıkarıldığı için doğrudan deniz üzerinden nakledilir ve uzak bölgelere gönderimini kolaylaştırır.

Petrol fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor! Gözler akaryakıt fiyatına çevrildi!

Petrolün fiyatlandırılmasında petrolün nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önemlidir. Üretimi daha hızlı ve ucuz olan daha çok talep görür. Dolayısıyla denizden çıkarılan petrolle karadan çıkarılan petrol fiyatı arasında da fark vardır.

Benzin, motorin ve LPG'de Brent petrol etkisi! İndirim gelecek mi? Opet, PO, Total, Shell 20 Haziran 2022 fiyat listesi

Sıcak gelişme! Benzin ve motorine indirim gelebilir

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön