05 / 05 / 2024

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı ve Salı günü, geçtiğimiz 3 haftadaki en düşük seviyeyi gördü. Yaşanan bu hızlı düşüşe Rusya tarafından İran nükleer anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin en kısa sürede başlamasından taraf olduğuna dikkat çekmesi etki etti.



Brent petrolde fiyatlar varil başına 8,90 dolar gerileyerek 98 dolar olurken; Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolde varil fiyatı 8,97 dolar düştü ve 94,04 dolar seviyesinden işlem yapıldı. Hem Brent petrolde hem de WTI petrolde varil fiyatlarının 1 Mart tarihinden bu güne 100 doların altına gerilediği görüldü. 

7 Mart tarihinde geçtiğimiz 14 senenin en yükseğine ulaşan ve varil başına 139 dolardan işlem gören Brent petrolün fiyatı, o zamandan bu güne yaklaşık 40 dolar düştü. Batı Teksas petrolündeki fiyarlarda oynaklık görsteriyor, bu kapsamda bir hafta öncesine kadar 2008'den bu güne en yüksek seviyesine yükselmesinin ardından 30 doları aşkın gerileme kaydetti.

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavron'un, Moskova'nın 2015 yılında imza atılan İran nükleer anlaşmasını tekrar canlandırmak amacıyla görüşmelerinin kısa bir sürede tekrar başlaması taraftarı olduğunu ve Washington tarafından Tahran'a uygulanan yaptırımların sona ermesini beklediğini belirtmesini takip ediyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön