04 / 05 / 2024

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı ve Salı günü, geçtiğimiz 3 haftadaki en düşük seviyeyi gördü. Yaşanan bu hızlı düşüşe Rusya tarafından İran nükleer anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin en kısa sürede başlamasından taraf olduğuna dikkat çekmesi etki etti.



İran nükleer anlaşmasının tekrar canlandırılması için sürdürülen görüşmeler, Rusya'nın istekleri sebebiyle kısa zaman önce kesinti yaşamıştı. Görüşmeler kapsamında İran tarafından petrol sektöründe yer alan yaptırımların da sona ermesi değerlendiriliyor. 

Çin'deki günlük koronavirüs enfeksiyonu vakalarında yaşanan hızlı yükseliş, Pekin’in salgını kontrol altına alabilmek amacıyla uygulamaya aldığı sıkı tedbirlerin ekonomik maliyetiyle ilgili terdirginlikleri çoğalttı. Çin'de artış gösteren koronavirüs vakalarına ilişkin verilerin belli olmasının ardından petrol fiyatlarında yüzde 5'lik düşüş kaydedildi. 

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; diğer taraftan Rus ve Ukraynalı müzakerecilerin gerçekleştirdiği barış görüşmelerinin bugün de süreceği öngörülüyor.  ABD Merkez Bankası'nın (FED) Federal Açık Piyasa Komisyonu, bugün start verilecek ve iki gün devam edecek görüşmelerde faizleri de masaya yatıracakken, bu toplantı kapsamında, 4 senenin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk defa faizde yükseltme kararının alınması öngörülüyor. 

Bir Broker şirketi olan FXTM'den araştırma uzmanı Lukman Otunuga konuyla ilgili açıklamasında, "FED, devam eden jeopolitik risklere rağmen faiz oranlarını arttırmada agresif bir tavır sergilerse dolar değer kazanabilir" ifadelerini kullandı.

Petrolün varili 100 doların altına geriledi! Benzin ve mazota bu akşam indirim gelecek mi?

Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde: Petrolün varili dibe çöküyor!

EPDK'dan akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili yeni karar!

Petrolün varili düşüyor! Akaryakıt fiyatları da düşecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön