03 / 05 / 2024

Petrol ve altın fiyatları neden düştü? Petrol ve altın fiyatlarını düşüren can alıcı sebepler...

Petrol ve altın fiyatları neden düştü? Petrol ve altın fiyatlarını düşüren can alıcı sebepler...

Emtia piyasasında uzun zamandır endişeler yaşanıyordu. Endişeler zamanla yarini koruya bırakırken geçen hafta FED'in faiz kararı ile ilgili yaptığı açıklamalar tuzu biberi oldu. 



FED, ALTIN VE PETROL FİYATLARINI BASKILIYOR

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek toplantısında 50 baz puanlık faiz artışının “masada” olduğunu söyledi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard da Fed’in daha sert adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, 75 baz puanlık faiz artışının daha önce yapıldığını ve bunun dünyanın sonu olmadığını dile getirdi. 
FED'in bu açıklamaları petrol ve altın fiyatları üzerinde büyük baskı uyguyladı ve petrol ve altın fiyatları geriçekildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön