21 / 07 / 2024

Petrolün varil fiyatı 100 doların üzerinde!

Petrolün varil fiyatı 100 doların üzerinde!

FED dün 21:00'da faiz oranını 25 baz puan artırdığını açıkladı. FED kararı sonrası gözler piyasalara çevrildi. Dün gün içerisinde 103,96 dolara kadar yükselen petrolün varili FED sonrası ne oldu? İşte merak edilenler...




FED'İN  FAİZ ARTIŞINA GİTMESİ PETROLÜN VARİLİNDE BEKLENEN ETKİYİ GÖSTERMEDİ

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından bazı ülkeler ve ithalatçı firmalar tarafından uygulanan ek yaptırımlar nedeniyle Rusya'da petrol üretiminin Nisan ayında günde 3 milyon varil azalabileceği belirtildi. Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulanması halinde kesinti miktarının artabileceği vurgulandı.

Petrolün varil fiyatı 100 doların üzerinde!

Öte yandan, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında beklenilmeyen artış ise talebin azaldığı algısı ile fiyatlara baskı yapıyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre;'' Ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta 4 milyon 300 bin varil, yüzde 1,1 artarak yaklaşık 415 milyon 900 bin varile yükseldi. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon 867 bin varil azalacağı yönündeydi.''

FED'in 2018 yılından bu yana ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini 25 baz puan artırmasıyla  fiyatlarda beklenen etki görülmedi.

FED sonrası petrol fiyatlarında son durum!

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek

FED öncesi petrolün varili yükselişe geçti Neler oluyor?

Benzin ve mazot düşecek mi? 16 Mart benzin motorin (Mazot) fiyatları…

 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön