27 / 04 / 2024

Peyzaj Mimarları Odası 10. Kalkınma Planı'nı tartışacak!

 Peyzaj Mimarları Odası 10. Kalkınma Planı'nı tartışacak!

Peyzaj Mimarları Odası'nın düzenleyeceği panelde kentsel dönüşüm ve konut, kentsel altyapı, mahalli idareler, kırsal kalkınma, çevrenin korunması, toprak ve su kaynaklan yönetimi gibi konu başlıkları tartışılacak...



Peyzaj Mimarları Odası, 2017-2018 dönemi için hazırlanan 10. Kalkınma Planı'nı kendi meslekleri açısından masaya yatırıyor. Odanın düzenleyeceği panelde, şehirleşme sürecinin hızlanması, iklim değişikliği ve çevre, gıda, su ve doğal kaynakların etkin kullanımı, küresel enerji sisteminde dönüşüm, kamuda stratejik yönetim, mekânsal gelişme ve planlama, kentsel dönüşüm ve konut, kentsel altyapı, mahalli idareler, kırsal kalkınma, çevrenin korunması, toprak ve su kaynaklan yönetimi, afet yönetimi, temel hak ve özgürlükler konu başlıkları tartışılacak. Doç. Dr. Aslı Akay'ın yöneteceği panele Prof. Dr. Aziz Konukman, Doç. Dr. Kübra Cihangir Çamumr, İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Başmüfettişi Yavuz Selim Akkoç, Yard. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin konuşmacı olarak katılacak. 


Panel yarın 13.30-16.30 saatleri arasında Meşrutiyet Caddesi, numara 19, Kızılay adresindeki Makine Mühendisleri Odası  Ankara  Şubesi'nde gerçekleştirilecek. 



Cumhuriyet 


Geri Dön